Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min studijoje – ispano ir katalono diskusija apie įvykius Katalonijoje

Ką keičia sekmadienio referendumas, kurį dalis katalonų laiko žingsniu nepriklausomybės link ir kurio Ispanijos centrinė valdžia nepripažįsta? Ar neperlenkė Madridas lazdos į Kataloniją pasiųsdamas riaušių policiją? Kas dabar bus? 15min studijoje apie įvykius šiame Ispanijos autonominiame regione kalbėjomės su katalonu Sergi Dominguezu ir ispanu Jesusu Reja.

Sekmadienį Katalonijoje įvyko Madride nelegaliu vadintas – ir vadinamas – referendumas dėl nepriklausomybės, po kurios itin trapią daugumą katalonų parlamente turinti šio regiono valdžia žada vienašališkai skelbti nepriklausomybę.

„Katalonai nusipelnė teisės būti nepriklausoma valstybe“, – dar sekmadienį, dieną, kai per riaušių policijos ir balsuoti susirinkusių žmonių susirėmimus nukentėjo apie 800 asmenų, pareiškė Katalonijos prezidentas Carlesas Puigdemontas.

Madridas, nenuostabu, nesutinka. Premjeras Marianas Rajoy tikina, kad referendumas apskritai neįvyko, ir net dėkoja policijai už profesionalų darbą.

Kas teisus? Kas bus, jei Katalonija vienašališkai paskelbs nepriklausomybę? 15min studijoje apie įvykius šiame regione ir jų aplinkybes kalbamės su 12 metų Lietuvoje gyvenančiu katalonu S.Dominguezu ir septynerius metus Vilnių namais vadinančiu ispanu Jesusu Reja.

VIDEO: 15min studijoje – pokalbis apie įvykius Katalonijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento