Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A. Blinkenas atvyko į Izraelį su naujomis pastangomis nutraukti ugnį Gazos Ruože

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) antradienį nusileido Izraelyje, kur vėl sieks naujų paliaubų Gazos Ruože, pranešė kartu su juo keliavęs naujienų agentūros AFP žurnalistas. 
Antony Blinkenas / Nathan Howard / AP
Antony Blinkenas / Nathan Howard / AP

Tai 11-oji A. Blinkeno kelionė į Artimuosius Rytus nuo karo Gazos Ruože pradžios daugiau nei prieš metus ir pirmojo po to, kai rugsėjo pabaigoje paaštrėjo konfliktas tarp Izraelio ir „Hezbollah“. 

A. Blinkenas Izraelyje lankosi po to, kai praėjusią savaitę žydų valstybė pranešė nukovusi islamistų grupuotės „Hamas“ lyderį Yahyą Sinwarą (Jahją Sinvarą). 

Skelbiama, kad vizito Izraelyje metu jis surengs derybas su ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahumi). Likus dviem savaitėms iki JAV prezidento rinkimų, Vašingtonas tikisi pažangos derybose dėl paliaubų, tačiau tikimybė yra menka. 

Ankstesnės Vašingtono pastangos susitarti dėl paliaubų palestiniečių anklave ir įkaitų paleidimo žlugo. JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) ir Prancūzijos vadovo Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) mėginimai užtikrinti laikinas paliaubas Libane taip pat nebuvo sėkmingi.  

Trečiadienį A. Blinkenas lankysis Jordanijoje, kur aptars humanitarinę pagalbą Gazos Ruožui, nurodė kartu su valstybės sekretoriumi atvykęs pareigūnas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento