Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A. Blinkenas: B. Netanyahu dar kartą patvirtino įsipareigojimą vykdyti paliaubų planą

Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) antradienį pareiškė, kad Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) per jų susitikimą Jeruzalėje „dar kartą patvirtino savo įsipareigojimą“ dėl naujausio pasiūlymo nutraukti ugnį Gazos Ruože.

„Vakar vakare susitikau su ministru pirmininku B. Netanyahu, ir jis dar kartą patvirtino, kad yra įsipareigojęs šiam pasiūlymui“, – sakė A. Blinkenas.

VIDEO: JAV valstybės sekretorius: pasaulis remia Gazos ugnies nutraukimo planą

Jis pridūrė, kad „Hamas“ teigiama reakcija į balsavimą Jungtinėse Tautose dėl JAV parengtos rezoliucijos, kuria remiamas ugnies nutraukimo Gazos Ruože planas, yra vilties teikiantis ženklas.

„Tai vilties teikiantis ženklas, kaip ir pareiškimas, paskelbtas po to, kai prezidentas [Joe Bidenas (Džo Baidenas)] prieš 10 dienų pateikė savo pasiūlymą“, – teigė A. Blinkenas.

„Tačiau tai nėra lemiamas dalykas. Lemiamas dalykas – arba bent jau tai, kas iki šiol buvo vienaip ar kitaip lemiama – būtų žodžiai, ateinantys iš Gazos [Ruožo] ir iš „Hamas“ vadovybės Gazoje. Tai yra svarbiausia. To dar neturime“, – tvirtino jis.

„Laukiame atsakymo iš „Hamas“, – pridūrė jis.

Izraelis oficialiai dar nėra paskelbęs, kad priima J. Bideno gegužės 31 dieną pristatytą planą.

„Hamas“ pirmadienį vakare pareiškė, kad sveikina Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos balsavimą dėl rezoliucijos, kuria remiamas ugnies nutraukimo Gazos Ruože planas.

Tačiau palestiniečių kovotojų grupuotė, Gazos Ruože įnirtingai kovojanti su Izraelio kariuomene, primygtinai reikalavo, kad bet koks susitarimas dėl paliaubų užtikrintų karo Gazos Ruože pabaigą ir visišką Izraelio pajėgų pasitraukimą iš šios teritorijos.

A. Blinkeno teigimu, karinio požiūrio ne visada pakanka, „turi būti aiškus politinis planas, aiškus humanitarinis planas siekiant užtikrinti, kad „Hamas“ jokiu būdu, forma ar pavidalu nebekontroliuotų Gazos Ruožo ir kad Izraelis galėtų siekti ilgalaikio saugumo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas