Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 10 /12:09

A.Blinkenas: dėl palestiniečių civilių apsaugos reikia padaryti daugiau

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas penktadienį sakė sveikinantis tai, kad Izraelis sutiko su savo puolimo Gazos Ruože pertraukomis, bet pridūrė, kad reikia padaryti daugiau.

„Manau, padaryta tam tikra pažanga“, – lankydamasis Naujajame Delyje sakė A.Blinkenas.

„Tačiau taip pat labai aiškiai pasakiau, kad reikia padaryti daug daugiau kalbant apie civilių apsaugą ir humanitarinės pagalbos pristatymą jiems“, – pabrėžė JAV diplomatijos vadovas.

„Žuvo pernelyg daug palestiniečių. Pernelyg daug tų, kas kentėjo šiomis pastarosiomis savaitėmis, ir mes norime padaryti visa, kas įmanoma, kad jie nenukentėtų ir kad juos pasiektų kuo didesnė pagalba“, – sakė A.Blinkenas.

Po to, kai spalio 7 dieną palestiniečių islamistų grupuotės „Hamas“ kovotojai įsiveržė į žydų valstybę ir nužudė 1 400 žmonių, daugiausia civilių, o apie 240 asmenų paėmė įkaitais, Gazos Ruožo šiaurėje vyksta įnirtingos kovos.

Spalio 7-osios išpuolis buvo didžiausias per žydų valstybės istoriją.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis atsakė bombardavimu iš oro ir antžeminiu puolimu, per kurį, „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, žuvo daugiau kaip 10,8 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, tarp jų daug vaikų.

JAV prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį sveikino pauzes, kuriomis įforminamas susitarimas dėl palestiniečių pasitraukimo iš nuniokotos šiaurinės Gazos Ruožo dalies.

A.Blinkenas sakė, kad keturių valandų pertraukos, su kuriomis sutiko Izraelis, ir du humanitariniai koridoriai sudarys sąlygas žmonėms pasitraukti iš kovų rajonų.

„Šie žingsniai išgelbės gyvybių ir sudarys sąlygas teikti daugiau pagalbos palestiniečiams“, – pridūrė jis.

A.Blinkenas vizitu Indijoje užbaigia savo ilgą kelionę, kurios metu lankėsi Pietų Korėjoje, dalyvavo Didžiojo septyneto (G-7) užsienio reikalų ministrų susitikime Japonijoje, kur ieškota bendros pozicijos dėl Izraelio ir „Hamas“ karo, ir važinėjo po Artimuosius Rytus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas