Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A. Blinkenas: protestai JAV universitetuose yra demokratijos dalis

Valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) penktadienį pareiškė, kad Jungtinių Valstijų universitetuose vykstantys protestai dėl ginkluotų konfliktų ir įtampos Artimuosiuose Rytuose yra demokratijos dalis, tačiau kritikavo tylą dėl palestiniečių kovotojų judėjimo „Hamas“.
Antony Blinkenas
Antony Blinkenas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Policija, siekdama išsklaidyti protestus dėl Izraelio karo su „Hamas“, šalies universitetuose sulaiko dešimtis asmenų, kartais panaudodama dirginančias dujas ir elektrošoką.

Po susitikimų su aukšto rango pareigūnais Pekine A. Blinkenas teigė, kad tokie protestai yra „skiriamasis mūsų demokratijos bruožas“.

„Mūsų piliečiai bet kuriuo metu išreiškia savo nuomonę, susirūpinimą ir pyktį“, – Kinijoje, kuri griežtai kontroliuoja protestus, sakė A. Blinkenas.

„Manau, kad tai atspindi šalies stiprybę“, – pridūrė jis.

Tačiau jis taip pat nurodė, kad protestuotojai nepasmerkė grupuotės „Hamas“, spalio 7-ąją surengusios precedento neturintį išpuolį prieš Izraelį.

„Kaip jau sakiau anksčiau, viskas galėjo baigtis rytoj, galėjo baigtis vakar, galėjo baigtis prieš kelis mėnesius, jei „Hamas“ būtų sudėjusi ginklus, nustojusi slėptis už civilių, paleidusi įkaitus“, – tvirtino JAV valstybės sekretorius. 

„Tačiau, žinoma, jie nusprendė to nedaryti, o apie „Hamas“ tylima, tarsi tai net nebūtų istorijos dalis“, – pabrėžė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas