Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Blinkenas: Talibanas žada leisti afganistaniečiams „laisvai išvykti“

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas antradienį po pasitarimo su Kataro pareigūnais dėl evakuacijos iš Afganistano paspartinimo sakė, kad Talibanas pakartojo pažadą leisti afganistaniečiams laisvai išvykti iš šalies.
Talibanas
Talibanas / AP/„Scanpix“ nuotr.

JAV prezidentas Joe Bidenas patiria vis didesnį spaudimą pasirodant pranešimams, kad keliems šimtams žmonių, įskaitant amerikiečius, jau savaitę neleidžiama išskristi iš vieno oro uosto Afganistano šiaurėje.

Talibanas Jungtinėms Valstijoms pasakė, kad „leis žmonėms su kelionės dokumentais laisvai išvykti“, pranešė A.Blinkenas spaudos konferencijoje Dohoje, kur jis ir JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas susitiko su Kataro kolegomis.

„Versime juos to laikytis“, – sakė A.Blinkenas.

Kataras nurodė, kad Kabulo oro uostas, kuris rugpjūčio gale pasibaigus chaotiškam amerikiečių pasitraukimui faktiškai yra uždarytas, netrukus vėl pradės dirbti. Tai galėtų atverti svarbų koridorių išvykti norintiems afganistaniečiams.

„Visa tarptautinė bendrija žiūri, ar Talibanas laikysis to įsipareigojimo“, – sakė A.Blinkenas, turėdamas galvoje Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliuciją su raginimu užtikrinti saugų kelią.

J.Bideno administracijos aukšto rango pareigūnai pirmadienį atvykę į Katarą vakarieniavo su šios šalies valdytoju emyru šeichu Tamimu bin Hamadu al Thani ir pareiškė Vašingtono padėką Dohai už pagalbą organizuojant evakuaciją iš Afganistano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas