Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
05 29 /20:01

A. Blinkenas: Ukrainos sąjungininkai planuoja pakoreguoti ginklų Kyjivui tiekimo sąlygas

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) trečiadienį pareiškė, kad Ukrainos sąjungininkės ketina pakoreguoti ginklų tiekimo Kyjivui sąlygas. 
Moldova susitinka su JAV Blinken. / Vadim Ghirda / AP
Moldova susitinka su JAV Blinken. / Vadim Ghirda / AP

„Kadangi pasikeitė Rusijos agresijos būdai, – žurnalistams Moldovoje sakė A. Blinkenas, – mes prie to prisitaikėme ir prisiderinome, ir esu įsitikinęs, kad tai darysime ir toliau.“

Skelbiama, kad A. Blinkenas jau kurį laiką spaudžia JAV prezidentą Joe Bideną (Džo Baideną) sušvelninti taisykles, neleidžiančias Ukrainai smogti taikiniams Rusijos teritorijoje. Tačiau trečiadienį jis neužsiminė apie jokius pokyčius šiuo klausimu, tačiau pridūrė, kad yra imlus raginimams.

A. Blinkenas žurnalistams sakė, kad daugiau nei dvejus metus trunkančios invazijos į Ukrainą metu Kyjivo sąjungininkai prisitaiko prie besikeičiančių mūšio lauko sąlygų. 

Paklaustas, ar palaiko pokyčius, A. Blinkenas pakartojo: „Kiekviename žingsnyje mes prisitaikome ir prireikus koreguojame. Būtent tai darysime ir ateityje.“

„Visada klausomės, mokomės ir sprendžiame, ko reikia, kad Ukraina ir toliau galėtų veiksmingai gintis“, – teigė JAV valstybės sekretorius. 

Anksčiau šį mėnesį A. Blinkenas lankėsi Ukrainoje, kur išreiškė pasitikėjimą Kyjivu ir suabejojo, ar Maskva padarys didelę pažangą mūšio lauke. 

„Jei numatysite ateinantį laikotarpį, mes esame pakeliui, kad padėtume užtikrinti Ukrainos sėkmę – šalį, kuri tvirtai stovi ant savo kojų kariniu, ekonominiu ir demokratiniu požiūriu. Ir tai yra galutinis priekaištas ponui [Rusijos prezidentui Vladimirui] Putinui“, – pridūrė A. Blinkenas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas