Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Blinkenas yra labai susirūpinęs dėl Izraelio gyvenviečių kūrimo Vakarų Krante

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas pirmadienį kritikavo Izraelio veiksmus, kuriais plėtojamos gyvenvietės, ir įspėjo, kad JAV sąjungininkė didina įtampą su palestiniečiais po pastarojo meto smurto.
JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas
JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas / „AFP“/„Scanpix“

„Esame labai susirūpinę dėl sekmadienio Izraelio sprendimo įteisinti devynis Vakarų kranto forpostus ir planų toliau statyti 10 000 gyvenviečių“, – sakoma A.Blinkeno pareiškime.

„Kaip ir ankstesnės administracijos, tiek demokratų, tiek respublikonų, griežtai nepritariame tokioms vienašališkoms priemonėms, kurios didina įtampą ir kenkia derybų dėl dviejų valstybių sprendimo perspektyvoms“, – sakė jis.

Kritika, nors ir išsakyta diplomatine kalba, buvo neįprasta, nes buvo paskelbta ne kaip atstovo spaudai komentaras, o kaip pareiškimas A.Blinkeno vardu.

Izraelis ėmėsi šių veiksmų po A.Blinkeno vizito į regioną, kurio metu jis, siekdamas sumažinti po smurto kilusią įtampą, aiškiai įspėjo dėl gyvenviečių veiklos.

„Viskas, kas atitolina mus nuo dviejų valstybių dviem tautoms vizijos, kenkia Izraelio ilgalaikiam saugumui, jo, kaip žydų ir demokratinės valstybės, identitetui ir mūsų vizijai užtikrinti vienodą izraeliečių ir palestiniečių saugumą, laisvę, gerovę ir orumą“, – sakoma A.Blinkeno pirmadienio pareiškime.

A.Blinkenas anksčiau yra sakęs, kad prezidento Joe Bideno administracija vertins ministro pirmininko Benjamino Netanyahu griežtų dešiniųjų pažiūrų vyriausybę pagal jos veiksmus, o ne pagal joje esančias asmenybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas