Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 23 /16:46

A.Čiubaisas pasitraukė iš V.Putino atstovo pareigų ir išvyko iš Rusijos

Įtakingas Rusijos veikėjas, buvęs „Rosnano“ vadovas Anatolijus Čiubaisas atsistatydino iš Rusijos prezidento specialiojo atstovo tvaraus vystymosi klausimais pareigų ir išvyko iš šalies. „Bloomberg“ pranešė, kad A.Čiubaisas savo sprendimą paaiškino nepritarimu Rusijos pradėtam karui prieš Ukrainą. Po kelių valandų apie A.Čiubaiso pasitraukimą patvirtino ir Kremlius.
Anatolijus Čiubaisas
Anatolijus Čiubaisas / Nuotr. iš Anatolijaus Čiubaiso „Facebook“ profilio

66 metų A.Čiubaisas buvo pirmasis ministro pirmininko pavaduotojas, finansų ministras ir prezidento administracijos vadovas prezidento Boriso Jelcino laikais. Jis buvo viena svarbiausių Rusijos įmonių privatizavimo XX a. dešimtojo dešimtmečio pradžioje figūrų ir ideologų.

„Bloomberg“ pažymi, kad A.Čiubaisas tapo aukščiausio rango pareigūnu, nutraukusiu ryšius su Kremliumi po invazijos į Ukrainą.

A.Čiubaiso atleidimą naujienų agentūroms „RIA Novosti“ ir „Intefax“ patvirtino V.Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas. Jis teigė, kad tai, ar pareigūnas išvyko iš Rusijos, ar ne, yra jo asmeninis reikalas.

„Taip. A.Čiubaisas pats atsistatydino. Tai jo sprendimas, ar išvykti, ar ne“, - „Interfax“ sakė D.Peskovas, paklaustas, ar A.Čiubaisas atsistatydino pats ir ar jis paliko Rusiją.

Žurnalui „Forbes“ pavyko su juo susisiekti, tačiau paklaustas apie savo pasitraukimą jis išjungė telefoną. Laikraštis „Kommersant“ pranešė, kad kovo 22 d. jis buvo pastebėtas Stambule.

2020 m. gruodį A.Čiubaisas buvo paskirtas Rusijos prezidento specialiuoju pasiuntiniu. Prieš tai jis devynerius metus vadovavo valstybinei korporacijai „Rosnano“. Nuo pat karo pradžios jis nėra viešai paskelbęs vienareikšmiškų antikarinių pareiškimų.

Praėjusią savaitę Arkadijus Dvorkovičius, kuris 2012-2018 m. buvo Rusijos vyriausybės vicepremjeras, atsistatydino iš Skolkovo fondo pirmininko pareigų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Arkadijus Dvorkovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Arkadijus Dvorkovičius

Tai įvyko netrukus po to, kai A.Dvorkovičius, būdamas FIDE vadovu, pasisakė prieš karą Ukrainoje. „Vieningosios Rusijos“ partijos sekretorius Andrejus Turčakas šiuos A.Dvorkovičiaus žodžius pavadino „nacionaline išdavyste“ ir pasiūlė jį „gėdingai“ atleisti iš Skolkovo fondo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas