Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
11:34

A.Lukašenka įvertino, ar V.Putinas gailisi pradėjęs karą Ukrainoje

BBC naujienų tarnybos žurnalistas Stevenas Rosenbergas BRICS viršūnių susitikimo Kazanėje kuluaruose kalbėjosi su autoritariniu Baltarusijos prezidentu Aliaksandru Lukašenka. Nors Baltarusija nepriklauso šiam besivystančių ekonomikų aljansui, A.Lukašenka siekia prie jo prisišlieti. Išskirtiniame interviu neteisėtas šalies vadovas prabilo apie pirmąsias invazijos dienas ir tai, kad Vladimiras Putinas gailisi pradėjęs karą.
Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka ir Rusijos vadovas Vladimiras Putinas
Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka ir Rusijos vadovas Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“

A.Lukašenka – vienas iš nedaugelio pasaulio lyderių, kuris valdžioje yra jau ketvirtą dešimtmetį. Jo vertinimas tarptautinėje arenoje persipina su kaltinimais suklastojus rinkimus, nehumanišku riaušių malšinimu, susidorojimu su opozicija ir demokratijos griovimu.

Kai kurios šalys iki šiol jo nepripažįsta teisėtu Baltarusijos prezidentu. Kaip pastebėjo S.Rosenbergas, būtent A.Lukašenka yra tas žmogus, kuris, ko gero, geriausiai pažįsta Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

Paprašytas pakomentuoti pranešimus, kad Šiaurės Korėja nusiuntė savo pajėgas kovoti Rusijos pusėje Ukrainoje, Baltarusijos autoritarinis vadovas tai pavadino „nesąmone“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento