Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 10 /17:18

A.Lukašenka įsibaimino: Baltarusija pritraukia karius prie sienos su Ukraina

Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka nurodė sustiprinti Baltarusijos karių grupuotes Gomelio ir Mozyriaus taktiniuose rajonuose prie Ukrainos sienos, rašo naujienų agentūra BELTA, remdamasi Baltarusijos gynybos ministru Viktoru Chreninu.
Aliaksandras Lukašenka, Vladimiras Putinas ir Baltarusijos specialiosios pajėgos
Aliaksandras Lukašenka, Vladimiras Putinas ir Baltarusijos specialiosios pajėgos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Specialiųjų operacijų pajėgų kariniams daliniams, sausumos kariuomenei, raketinėms pajėgoms, įskaitant raketų sistemas „Polonez“ ir raketų kompleksus „Iskander“, pavesta vykti į nurodytas teritorijas“, – sakė jis.

Atitinkami pareiškimai buvo padaryti kaltinimų Ukrainai dėl Baltarusijos oro erdvės pažeidimo dronais fone.

Šeštadienį Aliaksandras Lukašenka apkaltino Ukrainą pažeidus Baltarusijos oro erdvę. Jis teigė, kad Baltarusijos priešlėktuvinės gynybos sistema neva numušė Ukrainos bepiločius orlaivius, iš viso buvo aptikta apie dešimt bepiločių orlaivių.

Pasak jo, incidentas esą įvyko rugpjūčio 9 d. vakare, dėl to šalies oro ir oro gynybos pajėgoms buvo įvesta padidinta parengtis.

A.Lukašenka pagrasino, kad „bet kokios provokacijos neliks be atsako“.

Baiminasi Kursko srities scenarijaus

„Mes tai laikome provokacija prieš Baltarusijos Respubliką, – sakė Baltarusijos gynybos ministras Viktoras Chreninas. – Atsižvelgdamas į padėtį Ukrainoje, taip pat Rusijos Kursko srityje, vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas davė nurodymą sustiprinti kariuomenės grupavimą Gomelio ir Mozyriaus taktinėse kryptyse, kad būtų galima reaguoti į bet kokias galimas provokacijas“.

BELTA skelbia, kad rugpjūčio 9 d. budinčios oro gynybos pajėgos neva užfiksavo neatpažintus oro objektus, skriejančius iš Ukrainos teritorijos Baltarusijos kryptimi. „Siekiant laiku užkardyti galimą valstybės sienos pažeidimą Baltarusijos Respublikos oro erdvėje, paskirtos pajėgos ir priemonės buvo laiku įvestos į budėjimą Nr. 1. Kirtus valstybės sieną, oro taikiniai buvo klasifikuoti kaip bepiločiai orlaiviai ir duota komanda juos sunaikinti“, – sakoma valstybinės naujienų agentūros tekste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas