Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Lukašenka: siūliau opozicijai perskaičiuoti balsus, bet ji atsisakė

Aliaksandras Lukašenka per apsilankymą vienoje Minsko gamykloje pirmadienį pareiškė, kad siūlė opozicijai perskaičiuoti rugpjūčio 9-osios rinkimų balsus. Esą opozicija atsisakė. Tiesa, kandidatės į prezidentus Sviatlanos Cichanouskajos bendražygė Maryja Kalesnikava tai neigia.
Aliaksandras Lukašenka MInsko gamykloje
Aliaksandras Lukašenka MInsko gamykloje / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip skelbia Tut.by, A.Lukašenka apie neva įvykusį pokalbį su opozicija ar aktyvistais papasakojo Minsko ratinių vilkikų gamyklos darbininkui Andrejui.

„Aš jau siūliau perskaičiuoti balsus prieš kameras, žinote, kas ten sėdi. Tegu pasako, kur, kokiose vietose. Vakare buvo paprašyta skaičiuoti. Ir man žmonės perduoda: „Žinote, jau nebeaktualu skaičiuoti.“

O ko reikia? „Naujų rinkimų“? Andrejau, tu pavėlavai, jau nereikia niekam perskaičiavimo“, – kalbėjo A.Lukašenka.

S.Cichanouskajos, kuri šiuo metu yra Vilniuje, bendražygė M.Kalesnikava „RIA Novosti“ iškart pareiškė nieko negirdėjusi apie kokius nors A.Lukašenkos pasiūlymus dėl balsų perskaičiavimo.

„Tokios informacijos neturime. Niekas mums nieko nesiūlė. Be to, tikrai žinome, kad tai (perskaičiuoti balsus, – red.) jau neįmanoma, nes daug balsalapių buvo sunaikinti. Yra tokia procedūra – sunaikinti balsalapius, kad perskaičiuoti balsus būtų neįmanoma“, – teigė M.Kalesnikava.

Oficialiai prezidento rinkimuose atiduoti balsai turi būti saugomi šešis mėnesius po balsavimo, o tada galima juos sunaikinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?