Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Lukašenka susitiko su Rusijos žvalgybos vadovu ir prabilo apie „neįtikėtinas grėsmes“

Antradienį Baltarusijos prezidentu pasiskelbęs Aliaksandras Lukašenka susitiko su Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos direktoriumi Sergejumi Naryškinu ir kalbėjo apie „labai rimtas grėsmes“.
Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka
Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka / „AFP“/„Scanpix“

Baltarusijos prezidentu pasiskelbęs A.Lukašenka susitikime su S.Naryškinu kalbėjo apie tai, esą dėl pastarųjų įvykių pasaulyje ir „Rusijos vykdomos specialiosios karinės operacijos“, Minskas ir Maskva priversti iš naujo peržiūrėti „bloko saugumo struktūras“.

„Šiuo atžvilgiu pradėjome aktyviai dirbti. Tačiau grėsmės yra labai rimtos. Kartais neįtikėtinos“, – kalbėjo A.Lukašenka.

Jis atkreipė dėmesį, kad „žvalgybos tarnybos kartais nepajėgia visko aprėpti, nes sparčiai tobulėja įvairios techninės priemonės“.

Dėl to kartais gali kilti tam tikrų problemų. Jis taip pat dėkojo Rusijos pusei už pagalbą pertvarkant ir aprūpinant Baltarusijos tarnybas.

Kovo 31 d. A.Lukašenka savo kreipimesi į Baltarusijos žmones pareiškė, kad NATO šalys ruošiasi įsiveržti į Baltarusijos teritoriją.

„Turbūt pastebėjote, kad pastaruoju metu intensyviau keičiamės žvalgybine informacija. Ir informacijos kokybė pagerėjo. Pirmiausia tai lėmė suintensyvėjusi Valstybės saugumo komiteto veikla“, – sakė A.Lukašenka.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Naryškinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Naryškinas

Jo ir S.Naryškino susitikime Minske taip pat dalyvavo Baltarusijos KGB vadovas Ivanas Tertelis.

Kovo 31 d. A.Lukašenka savo kreipimesi į Baltarusijos žmones pareiškė, kad NATO šalys ruošiasi įsiveržti į Baltarusijos teritoriją.

Kreipdamasis į Baltarusijos žmones, save Baltarusijos prezidentu paskelbęs A.Lukašenka sakė, kad šalyje esantys Rusijos kariai yra pavaldūs jam, o ne Rusijos Federacijos prezidentui.

Apskritai A.Lukašenka savo kreipimesi į tautą liūto dalį skyrė ne Baltarusijai, o Rusijos karui prieš Ukrainą, ne kartą pabrėždamas būtinybę vesti derybas tarp V.Zelenskio ir V.Putino, taip pat gąsdino branduoliniais ginklais ir tuo, kad Rusija dar nėra visu pajėgumu dislokavusi savo karinės mašinos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas