Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 23 /15:00

A.Lukašenka sako, kad „Wagner“ kovotojai nori vykti į „ekskursiją“ Lenkijoje

Vakarų nepripažįstamas Baltarusijos autoritatinis lyderis Aliaksandras Lukašenka sekmadienį Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pareiškė, kad šalyje esantys „Wagner“ kovotojai ėmė jam kelti stresą, nes nori „išvykti į Vakarus“, į „ekskursiją“. Jis taip pat pareiškė, kad laiko „Wagner“ samdinius šalies centrinėje dalyje ir kad Minskas kontroliuoja situaciją.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Galbūt nereikėjo to sakyti, bet pasakysiu. „Wagner“ kovotojai pradėjo mums kelti stresą. „Mes norime važiuoti į Vakarus. Leiskite mums“, sako jie mums“, – kalbėjo A.Lukašenka per susitikimą su V.Putinu Sankt Peterburge.

„Kodėl jums reikia važiuoti į Vakarus? „Na, važiuoti į ekskursiją į Varšuvą, į Žešuvą“, – sakė A.Lukašenka. – Aš juos laikau Baltarusijos centre, kaip ir buvo sutarta“.

A.Lukašenka yra V.Putino sąjungininkas, ir jis, matyt, taip su juo juokavo. Vaizdo įraše matyti, kad V.Putinas šypsojosi klausydamas A.Lukašenkos.

„Wagner“ kovotojai yra Baltarusijoje po to, kai A.Lukašenka padėjo tarpininkauti sudarant susitarimą dėl trumpalaikio grupuotės sukilimo nutraukimo.

Šią savaitę Baltarusija paskelbė, kad jos pajėgos surengs pratybas su „Wagner“ kovotojais netoli sienos su Lenkija, taip padidindama įtampą.

Penktadienį V.Putinas, nepateikdamas jokių įrodymų, apkaltino Lenkiją, kad ji nori aneksuoti dalį Baltarusijos, ir pareiškė, kad į bet kokią agresiją bus atsakyta „visomis mūsų turimomis priemonėmis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas