Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Merkel: ES privalo siekti „tiesioginių kontaktų“ su V.Putinu

Europos Sąjunga turėtų vieningai priešintis Rusijos „provokacijoms“, bet taip pat siekti tiesioginių derybų su prezidentu Vladimiru Putinu, ketvirtadienį pareiškė Vokietijos kanclerė Angela Merkel.
Angela Merkel, Vladimiras Putinas
Angela Merkel, Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mano nuomone, mes, Europos Sąjunga, privalome siekti tiesioginio kontakto su Rusija ir Rusijos prezidentu“, – kalbėdama parlamente pareiškė vyriausybės vadovė ir pridūrė, kad „nepakanka, kad Amerikos prezidentas kalbėtųsi su Rusijos prezidentu“.

A.Merkel pabrėžė, kad ES taip pat „privalo kurti kitokius derybų formatus“.

V.Putinas ir JAV prezidentas Joe Bidenas praeitą savaitę surengė pirmąsias tiesiogines derybas nuo Amerikos lyderio atėjimo į valdžią. Abu lyderiai išreiškė viltį, kad šis Šveicarijoje surengtas susitikimas gali vesti prie labiau nuspėjamų santykių, nors įtampa tarp abiejų šalių gali išlikti.

Pasak A.Merkel, pastarojo meto įvykiai parodė, kad ES nepakanka „nekoordinuotai reaguoti į daugelį Rusijos provokacijų“.

Kanclerė pabrėžė, kad 27 šalių blokas turėtų sutelkti „vieningą frontą prieš šias provokacijas“.

Daugeliui Vakarų šalių kelia susirūpinimą Rusijos pajėgų telkimas šalia Ukrainos sienų ir virtinė šnipinėjimo skandalų, dėl kurių buvo išsiųsta diplomatų.

Anksčiau šią savaitę Vokietija pranešė suėmusi viename šalies universitete dirbusį rusų mokslininką ir kaltinanti jį šnipinėjimu Maskvai.

ES pasipiktinimą taip pat kursto tęsiamas Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno kalinimas Rusijoje. Šis opozicionierius anksčiau šiais metais buvo suimtas, kai grįžo į Rusiją iš Vokietijos, kur gydėsi po beveik mirtino apnuodijimo Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai