Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Merkel nekelia nerimo rinkimus Austrijoje laimėjusio S.Kurzo požiūris į migraciją

Vokietijos kanclerė Angela Merkel sekmadienį pasveikino kaimyninėje Austrijoje rinkimus laimėjusį konservatorių lyderį Sebastianą Kurzą ir sako, kad jai nekelia nerimo skirtinga jų politika dėl migrantų.
Sebastianas Kurzas
Sebastianas Kurzas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Pirmadienį A.Merkel pagyrė S.Kurzą dėl energingos savo valdomos Austrijos Liaudies partijos (OeVP) modernizacijos ir jos sėkmės rinkimuose, tačiau pabrėžė, kad dideliu iššūkiu savo konkurentams išlieka stipri kraštutinių dešiniųjų Laisvės partija (FPOe).

A.Merkel nepasakė, kokią valdančiąją koaliciją ji norėtų matyti kaimyninėje šalyje.

S.Kurzas garsiai pasisako migrantų krizės klausimais ir pernai uždarė migrantų Balkanų kelią. A.Merkel svarstė ar skirtumai pabėgėlių politikos klausimu yra tikrai labai dideli ir sakė, kad didžioji dalis pabėgėlių politikos kelia mažai ginčų.

„Jeigu jis taps Austrijos kancleriu, į šį klausimą įsigilinsiu labiau, bet nesu labai susirūpinusi“, – pridūrė A. Merkel.

Šimtai tūkstančių Austrijos visuotinių rinkimų balsų dar nesuskaičiuota, tačiau vargu ar jie reikšmingai pakeis rinkimų rezultatus, kurie lėmė, kad 31-erių užsienio reikalų ministras tapo jauniausiu lyderiu Europoje.

Jau paskelbti sekmadienio rinkimų rezultatai neapima balsavusiųjų per atstumą balsai ir balsavusių ne savo apygardoje.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Angela Merkel
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Angela Merkel

Vidaus reikalų ministerija sako, kad tikisi suskaičiuoti daugiau nei 600 tūkst. balsavusiųjų per atstumą balsų iki vėlyvo pirmadienio, o likusius balsus, kurių yra tarp 50 tūkst. ir 100 tūkst. – iki ketvirtadienio.

Suskaičiavus visus balsus gali paaiškėti, kad dabartinio 51 metų kanclerio Christiano Kerno socialdemokratai (SPOe) pakils į antrą vietą, o kraštutinių dešiniųjų „Laisvės partija“ (FPOe) nukris į trečią, bet S.Kurzo „Liaudies partijos“ (OeVP) persvarai pavojaus nekyla.

Sekmadienį vakare buvo paskelbti preliminarūs duomenys, rodantys, kad pirmalaikius Austrijos parlamento rinkimus laimi konservatyvioji Liaudies partija (OeVP), vadovaujama 31-erių S.Kurzo – ji pelnė 36,5 proc. balsų.

Antra – euroskeptiška Laisvės partija (FPOe) (29,4 proc. balsų). Tai – 6-ajame dešimtmetyje buvusių nacių įkurta partija, kuri pernai kone laimėjo prezidento rinkimus, o per Europos migrantų krizę buvo tapusi populiariausia politine jėga Austrijoje.

Dabartinio 51 metų kanclerio Ch.Kerno socialdemokratai lieka treti (22,9 proc. balsų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai