Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Merkel pasmerkė nuolatinius paliaubų pažeidinėjimus Rytų Ukrainoje

Vokietijos kanclerė Angela Merkel šeštadienį išreiškė didelį susirūpinimą dėl nuolatinių paliaubų Rytų Ukrainoje sutarties pažeidinėjimų.
Angela Merkel
Angela Merkel / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Kasnakt pažeidinėjamos paliaubos ir kasdien yra žmonių aukų“, - pareiškė A.Merkel, kalbėdama Vidurio Italijos mieste Asyžiuje, kur jai buvo įteiktas apdovanojimas už pastangas skatinti taiką.

„Ukraina mums rūpi, ir Normandijos formatu, kurį sudaro Vokietija, Prancūzija, Rusija ir Ukraina, mes siekiame, kad būtų laikomasi Minsko susitarimų“, – sakė ji.

Nepaisant nuolatinių pastangų įtvirtinti paliaubas tarp Kijevo vyriausybės pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų, 2014 metais prasidėjęs ginkluotas konfliktas Ukrainos rytuose jau nusinešė daugiau nei 10 tūkst. žmonių gyvybių.

Pranciškonų vienuoliai protestantų pastoriaus dukrai A.Merkel paskyrė „Šv. Pranciškaus taikos žibinto“ premiją už „jos darbą siekiant susitaikymo, skatinant taikų žmonių sambūvį“.

A.Merkel taip pat kalbėjo apie didėjančią įtampą tarp Irano ir Izraelio Sirijoje. Anot jos, padėtis pablogėjo JAV šią savaitę pasitraukus iš Irano branduolinės sutarties.

„Stebime, kas vyksta tarp Irano ir Izraelio, atsižvelgdami į Vokietijos įsipareigojimą Izraelio saugumui“, – sakė kanclerė.

Vėliau A.Merkel planavo susitikti su 300 jaunuolių iš 37 šalių, tarp jų – pabėgėlių iš Sirijos.

Vadinamąjį „katalikiškąjį Nobelį“ yra gavę popiežius Jonas Paulius II, Motina Teresė ir buvęs Sovietų Sąjungos lyderis Michailas Gorbačiovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas