Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Navalną ištyrę medikai nenustatė infarkto, insulto arba infekcijos požymių

Rusijos Sibiro miesto Omsko medikai ketvirtadienį sakė, kad intensyviosios terapijos skyriuje dėl įtariamo apnuodijimo gydomam vienam iš pagrindinių opozicijos lyderių Aleksejui Navalnui nenustatyta jokių infarkto, insulto arba infekcijos požymių.
Aleksejus Navalnas
Aleksejus Navalnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nėra jokių duomenų apie insultą arba infarktą, nėra duomenų apie infekcinius pažeidimus, taip pat dėl koronavirusinės infekcijos“, – Sveikatos apsaugos ministerijos regioninis padalinys citavo minėtos ligoninės vyriausiojo gydytojos pavaduotoją Anatolijų Kaliničenką.

A.Navalnas, 44 metų teisininkas ir kovos su korupcija aktyvistas, vienas balsingiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikų, buvo hospitalizuotas Sibiro mieste Omske, kai skrydžio metu prarado sąmonę, o lėktuvas buvo priverstas skubiai nusileisti.

VIDEO: Rusijos opozicijos lyderis A.Navalnas atsidūrė komoje – įtariamas tyčinis apnuodijimas

A.Navalno atstovė Kira Jarmyš sakė, kad jis dar nepabudo iš komos ir kad jam taikomas dirbtinis plaučių vėdinimas. Anot jos, A.Navalno būklė tebėra sunki, bet stabili, nors gydytojai anksčiau sakė kovojantys dėl aktyvisto gyvybės.

K.Jarmyš anksčiau sakė, kad A.Navalnas nuo ryto nieko nevalgė, tik išgėrė arbatos, kurios nusipirko Tomsko oro uoste. Ji kėlė prielaidą, kad aktyvistas galėjo būti apnuodytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas