Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Navalnas papasakojo, kaip kolonijoje iš jo atiminėjamas ir naikinamas maistas

Rusijos opozicijos politikas Aleksejus Navalnas, atliekantis bausmę Vladimiro srities pataisos kolonijoje, prabilo apie tai, kad iš jo atiminėjamas ir naikinamas maistas.
Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas
Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas / „AP“/„Scanpix“

Pasak A.Navalno, kolonijoje jam leidžiama išleisti penkis tūkstančius rublių per mėnesį. Jis perka higienos reikmenis ir maistą, kuriam išeina 129 rubliai per dieną.

„Valgykloje galima nusipirkti du virtus kiaušinius ir kelias virtas bulves. Savaitgaliais – virtų ryžių. Grikiams man pinigų jau nebelieka. Bet net ir tai yra didžiulis mitybos kokybės pagerėjimas“, – rašo savo „Telegram“ kanale A.Navalnas.

Tačiau bausmės izoliatoriuje, į kurį A.Navalnas nuo praėjusių metų rugpjūčio buvo pasiųstas jau 13 kartų, jis negali gauti nusipirkto maisto. Anksčiau, pasak politiko, jam buvo grąžinami pinigai už bausmės izoliatoriuje praleistas dienas. Tačiau dabar tie, kurie yra bausmės izoliatoriuje, turėtų gauti maisto, tačiau jo negauna: maistas parodomas ir utilizuojamas dėl pasibaigusio galiojimo termino.

„Atrodo tai taip. Durys atsidaro. Stovi policininkas su paketu: „Navalnai, pasiimk nusipirktus maisto produktus. Taip, virti kiaušiniai, pasirašykite čia. Mes juos išmetame, jų galiojimo laikas baigiasi. Žiūrėkite, dar turite bulvių ir ryžių. Utilizuojame. Rytoj suges. O! Ar tai bandelė? Švenčių proga nusipirkote? Plačiai gyvenate. Pasirašykite čia, kad gavote bandelę, o čia dėl jos sunaikinimo. Greitai gendantis produktas!“ – rašo A.Navalnas.

Taisyklių sugriežtinimą A.Navalnas sieja su jo komandos paskelbtu tyrimu, kad kolonijoje, kurioje jis laikomas, maistas perkamas išpūstomis kainomis.

Pasak A.Navalno advokato Vadimo Kobzevo, balandžio pradžioje A.Navalnui buvo iškviesta greitoji pagalba dėl paūmėjusios skrandžio būklės. Advokatas teigė, kad A.Navalno diagnozė vis dar nežinoma. V.Kobzevas sakė, kad reikalaus atlikti toksikologinius ir radiologinius tyrimus, nes jo klientui galėjo būti suleistos nuodingos medžiagos mažomis dozėmis.

2022 m. birželį A.Navalnas buvo perkeltas iš bendrojo režimo kolonijos Pokrove į griežtojo režimo koloniją Melechove. A.Navalnas ir jo šalininkai baudžiamąjį persekiojimą vertina kaip politinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas