Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 20 /17:00

A.Navalno komanda publikavo naujas „V.Putino rūmų“ nuotraukas: rado net striptizo patalpą

Įkalinto Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno komanda publikavo naujas prabangių rūmų Gelendžike prie Juodosios jūros nuotraukas. Tvirtinama, kad šie rūmai pastatyti Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui. Kremlius tai neigia.
Vladimiro Putino rūmai
Vladimiro Putino rūmai / „Reuters“/„Scanpix“ ir A.Navalno komandos nuotr.
VIDEO: Золотое безумие. Реальные фотографии дворца Путина

Radijo stotis „Svoboda“ praneša, kad minėdama garsiausio savo tyrimo – apie vadinamuosius Putino rūmus prie Gelendžiko – paskelbimo metines Aleksejaus Navalno komanda paskelbė naujas fotografijas, kuriose esą vaizduojami tikrieji šių rūmų interjerai.

VIDEO: Aleksejaus Navalno tyrimas apie Vladimiro Putino dvarą

Filme apie rūmus, kurį „Youtube“ peržiūrėjo daugiau nei 100 milijonų žmonių, pastato interjerai buvo parodyti 3D vizualizacijose.

A.Navalno komandos nuotr./„V.Putino rūmų“ bendras vaizdas
A.Navalno komandos nuotr./„V.Putino rūmų“ bendras vaizdas

Dėl to kai kurie komentatoriai suabejojo, kad interjeras tikrai yra toks. „Šiandien mes sudėsime visus taškus ant i. Išsklaidysime bet kokias abejones, ar rūmai yra, ar ne. Kaip jie atrodo – viduje, išorėje. Kas ten yra ir kas ten buvo. Parodysime šimtus tikrų nuotraukų“, – teigiama naujoje A.Navalno komandos publikacijoje.

A.Navalno komandos nuotr./„V.Putino rūmų“ svečių kambarys
A.Navalno komandos nuotr./„V.Putino rūmų“ svečių kambarys

Dauguma interjero nuotraukų yra panašios į anksčiau skelbtas vizualizacijas. Jos skiriasi detalėmis – kaip pastebi tyrėjai, realybėje paauksavimo ir kitų papuošimų (tarp jų ir stilizuotų Rusijos herbų) yra net daugiau nei planuose. Be kita ko, paviešinta ir kambario su stulpu nuotrauka. Šią patalpą tyrėjai vadina „privačiu striptizo klubu“.

A.Navalno komandos nuotr./„V.Putino rūmų“ kambarys su stulpu.Vizualizacija.
A.Navalno komandos nuotr./„V.Putino rūmų“ kambarys su stulpu.Vizualizacija.

Teigiama, kad nuotraukos tyrėjams buvo atsiųstos iš statybvietės. Kaip patvirtinamas jų autentiškumas, nenurodoma. Matyt, kalba eina apie ankstesnių metų fotografijas, nes praėjusių metų sausį, kai A.Navalno filmas pasirodė, visi „rūmų“ interjerai buvo išardyti, patalpos buvo atnaujinamos.

A.Navalno komandos nuotr./„V.Putino rūmų“ vonios kambarys
A.Navalno komandos nuotr./„V.Putino rūmų“ vonios kambarys

„Putino rūmais“ A.Navalno komanda vadina didelį dvarą Juodosios jūros pakrantėje netoli Gelendžiko kurorto. Teigiama, kad tik pagrindinio pastato – pačių „rūmų“ – statyba ir rekonstrukcija vertinama 100 mlrd. Rusijos rublių. Filmas apie „rūmus“ buvo paskelbtas praėjus kelioms dienoms po opozicijos lyderio A.Navalno sulaikymo.

A.Navalno suėmimas ir filmo pasirodymas Rusijoje sukėlė masinių protestų daugelyje miestų. Valdžia atsakė pradėjusi persekioti A.Navalno bendražygius. Opozicijos lyderio ir jo komandos sukurtos struktūros buvo paskelbtos ekstremistinėmis ir uždraustos. Tyrimo autoriai, bijodami įkalinimo, buvo priversti išvykti į užsienį.

Po filmo pasirodymo V.Putinas pareiškė, kad „rūmai“ jam nepriklauso ir jis ten niekada nėra buvęs. Tiesioginių įrodymų, kad V.Putinas tikrai gyveno ar lankėsi šiame pastate, nėra, tačiau iš dokumentų aiškėja, kad prezidentui artimų žmonių ratas yra susijęs su juo.

Pastato savininku save vadino V.Putino draugas verslininkas Arkadijus Rotenbergas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas