Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Navalno našlė padarė skambų pranešimą: dėl šito padarysiu viską

Mirusio Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno našlė pareiškė, kad planuoja kandidatuoti į Rusijos prezidento postą, kai Vladimiras Putinas pasitrauks iš posto ir šalyje bus galima surengti laisvus ir sąžiningus rinkimus.
Aleksejus Navalnas, Julija Navalnaja ir Vladimiras Putinas
Aleksejus Navalnas, Julija Navalnaja ir Vladimiras Putinas / „Instagram“ nuotr./Stopkadras

„Mano tikslas – siekti pokyčių šalyje. Jei grįšiu į Rusiją, kandidatuosiu į prezidentus“, – sakė Julija Navalnaja interviu BBC, kuris buvo parodytas likus kelioms dienoms iki pomirtinių jos vyro memuarų knygos „Patriotas“ pasirodymo.

„Mano politinis priešininkas yra Vladimiras Putinas. Ir aš padarysiu viską, kad jo režimas kuo greičiau žlugtų“, – sakė tremtyje užsienyje gyvenanti J.Navalnaja.

Netrukus po to, kai vasario mėn. A.Navalnas mirė Arkties įkalinimo kolonijoje, J.Navalnaja pažadėjo tęsti savo aktyvistinę veiklą. Liepos mėn. Rusijos teisėsaugos institucijos apkaltino ją „dalyvavimu ekstremistinės organizacijos veikloje“.

A.Navalnas mirė neaiškiomis aplinkybėmis atlikdamas 19 metų laisvės atėmimo bausmę dėl kaltinimų ekstremistinės grupės organizavimu. Kelios Vakarų šalių vyriausybės, reaguodamos į tai, skyrė Maskvai sankcijas ir paragino atlikti nepriklausomą jo mirties tyrimą, o Kremlius atmetė kaltinimus, kad jis nužudė A.Navalną kalėjime.

J.Navalnaja BBC sakė, kad norėtų, jog V.Putinas būtų teisiamas ir atliktų laisvės atėmimo bausmę Rusijoje.

„Ir ne tik tai – noriu, kad jis būtų laikomas tokiomis pat sąlygomis, kokiomis buvo laikomas Aleksejus“, – sakė ji ir pridūrė, kad jos vadovaujama tyrėjų grupė aptiko „įrodymų“ apie A.Navalno mirtį. Ji pažadėjo ateityje paskelbti šias išvadas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito