Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 20 /16:58

Galingas sprogimas nugriaudėjo prie Rusijos ambasados Kabule, mažiausiai 7 žmonės žuvo

BBC praneša, kad netoli Rusijos ambasados Afganistano sostinėje Kabule buvo susprogdintas sprogmenų prikrautas automobilis. Mažiausiai 7 žmonės sprogimo metu žuvo, dar 25 patyrė sunkius sužeidimus.
Sprogimas Kabule prie Rusijos ambasados
Sprogimas Kabule prie Rusijos ambasados / „Twitter“ nuotr.

Įvykio vietoje darbuojasi specialiosios tarnybos, jos bando suvaldyti ir šalia ambasados po sprogimo įsiplieskusį gaisrą.

Rusijos ambasados Afganistane išplatintame pranešime sakoma, kad nė vienas ambasadoje buvęs darbuotojas sužeidimų nepatyrė. Ši ambasada Kabule įsikūrusi vakarinėje miesto dalyje. 

Manoma, kad ataka galėjo būti nukreipta prieš Rusijos ambasadą dėl praėjusią savaitę paskelbtos informacijos apie Kremliaus paramą Afganistano valdžiai. Tiesa, kol kas jokia teroristinė grupuotė neprisiėmė atsakomybės.

Savižudžių sprogdintojų išpuolius Afganistane dažniausiai rengia Talibano kovotojai, bandantys susigrąžinti savo įtaką, prarastą po JAV karinės invazijos.

Vyko keturšalės derybos

Po garsaus miestą sudrebinusio sprogimo į dangų pakilo dūmų kamuolys, į įvykio vietą atvyko greitosios pagalbos ir ugniagesių automobiliai.

Afganistano, Pakistano, Kinijos ir Jungtinių Valstijų atstovai pirmadienį buvo susirinkę į vienos dienos susitikimą Kabule, siekdami derybomis užbaigti 14 metų trunkantį Talibano sukilimą.

Pirmasis derybų ratas praėjusią savaitę įvyko Stambule, kur keturių šalių atstovai pabandė padėti pagrindą tiesioginiam Kabulo ir islamistų grupuotės dialogui.

Talibano atstovai nedalyvavo nė viename derybų rate, todėl, apžvalgininkų nuomone, bet kokių konstruktyvių derybų dar reikės ilgokai palaukti.

Talibanas suintensyvino išpuolius prieš vyriausybės ir užsienio valstybių objektus Afganistene šią žiemą, kai kovos paprastai aprimsta, ir tai dar labiau išryškina saugumo padėties pablogėjimą šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas