Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Afganistane per JAV pajėgų operaciją nukauta daugiau nei 50 talibų kovotojų vadų

Pietų Afganistane JAV pajėgos per virtinę smūgių nukovė daugiau nei pusšimtį Talibano kovotojų vadų, trečiadienį pranešė JAV ir NATO pajėgų Afganistane vadas, amerikiečių generolas Johnas Nicholsonas.
JAV kariai Afganistane
JAV kariai Afganistane / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Talibai buvo nukauti per operaciją prieš asmenis, atsakingus už neseniai surengtą Faros miesto puolimą, sakė generolas Pentagone susirinkusiems žurnalistams vaizdo ryšiu.

Išstūmusios talibus iš Faros, afganų ir amerikiečių pajėgos toliau juos persekiojo. Stebimi jūrų pėstininkų, talibų kovotojai sugrįžo į savo bastioną Helmando provincijoje. Šiame sunkiai pasiekiamame Afganistano regione auginama daug opijinių aguonų.

Pasak J.Nicholsono, gegužės 24 dieną kovotojai buvo pastebėti Helmando provincijos Musa Kalos mieste, kur įsikūrusi viena iš talibų vadaviečių.

„Regis, tai buvo kovotojų vadų susitikimas aptarti operacijai Faroje, kurioje nemaža dalis jų dalyvavo“, – sakė generolas.

„Jie, akivaizdu, manė susitinką palyginti saugioje vietoje Musa Kaloje, tačiau mūsų žvalgybai pavyko identifikuoti tą grupę ir surengti sėkmingą smūgį“, – kalbėjo jis.

Generolas pridūrė, kad ši talibų grupė aktyviai užsiėmė prekyba narkotikais.

„Nelaikyčiau to labai reikšmingu strateginiu laimėjimu, bet vietiniu mastu tai svarbus pasiekimas kovai Pietų Afganistane“, – sakė J.Nicholsonas.

JAV pajėgų vadavietė Afganistane pranešė, kad buvo nukauta „daugiau nei 50 kovotojų“, tarp jų antras pagal rangą talibų vadas Helmando provincijoje Abdul Mananas, taip pat keli Kandaharo, Kundūzo, Herato, Faros ir Urozgano vietos kovotojų lyderiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas