Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Afganistano saugumo pajėgos skelbia atrėmusios ministerijos puolimą

Afganistano sostinėje prie Vidaus reikalų ministerijos trečiadienį buvo surengta mirtininko ataka, po kurios kovotojai pateko pro išorinius vartus ir susišaudė su saugumo pajėgoms, bet galiausiai užpuolikai buvo nukauti, pranešė pareigūnai.
Afganistano saugumo pajėgos
Afganistano saugumo pajėgos / „Scanpix“/AP nuotr.

Kabulo policijos viršininkas generolas Daudas Aminas sakė, kad buvo nukauti septyni užpuolikai ir kad vyksta valymo operacijos. Vidaus reikalų ministerijos atstovas Najibas Danishas nurodė, kad žuvo vienas policininkas, o dar penki buvo sužeisti.

Tai viena iš retų afganų saugumo pajėgų, kurioms pastaraisiais mėnesiais sunkiai sekėsi užtikrinti saugumą sostinėje, pergalių. Talibanas ir džihadistų judėjimo „Islamo valstybės“ vietos padalinys čia įvykdė virtinę atakų, daugiausia prieš saugumo pajėgas ir šalies šiitų mažumą. Atakos nusinešė šimtus gyvybių.

Abi šios grupuotės taip pat išplėtė savo pozicijas šalies kaimiškuosiuose rajonuose.

Tuo tarpu Afganistano rytinėje Logaro provincijoje trečiadienį Talibano mirtininkai atakavo policijos nuovadą ir nužudė mažiausiai tris policininkus.

Tarp žuvusiųjų yra policijos nuovados viršininkas ir provincijos sostinės Pole Alamo kelių policijos vado pavaduotojas, sakė provincijos gubernatoriaus atstovas Khalidas Safi.

Dar keturi policininkai ir aštuoni civiliai, įskaitant du vaikus, buvo sužeisti per šią anksti trečiadienį įvykdytą ataką, sakė provincijos policijos viršininko atstovas Shahas Pooras Ahmadzai.

Pasak jo, užpuolikai prie įėjimo į nuovadą susprogdino automobilį, o tada trys sprogdintojai mirtininkai pabandė patekti į vidų. Visus tris per kelias minutes po pradinės atakos nušovė saugumo pajėgos. Taip pat buvo apgadinti keli aplinkiniai namai.

Netrukus atsakomybę už mirtininko išpuolį prieš ministerijos pastatą prisiėmė džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas