Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aistringa V.Klyčko kalba: kiek karo nusikaltimų dar norite pamatyti? Karas tuoj pasibels į jūsų duris

Užsienio žurnalistų trečiadienį paklaustas, kokie įrodymai, kad karo Ukrainoje metu buvo vykdomi karo nusikaltimai, yra matomi, Kyjivo miesto mero Vitalijaus Klyčko brolis Volodymyras aistringoje kalboje kritikavo Vakarų pasyvumą.
Volodymyras Klyčko, Vitalijus Klyčko
Volodymyras Klyčko, Vitalijus Klyčko / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kiek karo nusikaltimų įrodymų reikia, kai žudomi civiliai, per 300 vaikų buvo sužeista ir nužudyta, kiek jums dar reikia pamatyti, kad nustotumėte remti Rusiją ir izoliuotumėte ją? Nes kiekvienas centas, kuris įeina į Rusijos biudžetą, bus panaudotas ginklams, kurie paskutinėmis savaitėmis ir šiandien žudo mūsų vyrus, moteris ir vaikus.

Kiek dar karo nusikaltimų norite pamatyti, kai net jūs [rodo į užsienio žurnalistus] nesate saugūs čia. Nėra jokių garantijų, kad šis karas nepaveiks ir jūsų.

Nėra nieko, kas galėtų pateisinti Rusijos ataką Ukrainos žemėje prieš Ukrainos žmones“, – per spaudos konferenciją kalbėjo V.Klyčko.

Jis priminė Rusijos atakas prieš Babin Jarą – holokausto ir masinių žudynių vietą Antrojo pasaulinio karo metu prie Kijevo Ukrainoje.

„Matote šį TV bokštą? Čia 1941 metais naciai nušovė 100 tūkst. nekaltų žmonių. Prieš penkias dienas Rusijos raketa nukrito ir nužudė civilius žmonės būtent šitoje vietoje, kur naciai 1941-aisiais žudė žmones kulkomis. Dabar tai vyksta rusiškomis raketomis.



Kiek įrodymų dar jums reikia, kai holokaustą išgyvenę žmonės Charkive ir Kyjive buvo nužudyti? Jie išgyveno koncentracijos stovyklas ir buvo nužudyti [dabar].

Kiek dar karo nusikaltimų norite pamatyti? Jei ir toliau stebėsite nieko nedarydami ir nekovodami šiame kare? Karas pasibels į jūsų duris už sekundės“, – žurnalistams sakė V.Klyčko.

V.Klyčko - profesionalus sunkiasvorių kategorijos boksininkas, daugkartinis įvairių kategorijų čempionas. Dažnai sportininkas laikomas vienu geriausių boksininkų per visą istoriją. 1996 m. vasaros olimpinėse žaidynėse V.Kličko laimėjo auksą. Jo penkeriais metais vyresnis brolis Vitalijus yra Kyjivo meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas