Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ajatola Ali Khamenei: Irano nepalenks JAV „įžeidinėjimai“

Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei trečiadienį pareiškė, kad jo šalis nepasiduos Jungtinių Valstijų spaudimui ir įžeidinėjimams.
Ali Khamenei
Ali Khamenei Irano nepalenks JAV „įžeidinėjimai“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Irano tauta siekia orumo, nepriklausomybės ir pažangos, todėl žiaurių priešų spaudimas nedaro poveikio iraniečiams“, – sakė A.Khamenei, kreipdamasis į minią žmonių Teherane.

„Puikioji iraniečių tauta buvo kaltinama ir įžeidinėjama pikčiausio pasaulio režimo, JAV, kuris yra karų, konfliktų ir plėšikavimo šaltinis“, – Irano lyderio žodžius citavo jo biuras.

„Iraniečių tautos nepalenks tokie įžeidinėjimai“, – kalbėjo A.Khamenei.

Aštrėjantis žodžių karas tarp JAV ir Irano tęsiasi nuo praeitos savaitės, kai iraniečių pajėgos numušė vieną JAV žvalgybos bepilotį lėktuvą. Teheranas tvirtina, kad amerikiečių aparatas buvo įskridęs į šalies oro erdvę, bet Vašingtonas tai griežtai neigia.

Įtampa dar labiau išaugo šią savaitę, JAV prezidentui Donaldui Trumpui paskelbus apie įvedamas naujas sankcijas A.Khamenei ir kitiems aukšto rango Irano pareigūnams.

Tai buvo naujausios prieš Teheraną nukreiptos JAV priemonės po to, kai pernai D.Trumpas nusprendė pasitraukti iš istorinio Irano branduolinio susitarimo su galingosiomis valstybėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas