Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 19 /15:42

A.Lukašenka: su „politiką užsižaidžiusiais“ verslininkais bus išsiaiškinta

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad privačios įmonės, užuot mokėjusios atlyginimus, „užsižaidė politiką“, ir pažadėjo išsiaiškinti „gelžbetonio principu“.
„Belagroprombank“
„Belagroprombank“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jie (verslininkai – red.) randa pinigų kurortams – Kanarai, Goa, Tailandas. Bet atlyginimus savo darbuotojams išmokėti neįstengia. Tai bus išsiaiškinta, beje, gelžbetonio principu. Matyt užsižaidė politiką vietoj to, kad užsiimtų verslu, plėtotų jį bei rūpintųsi savo žmonėmis“, – per pasitarimą penktadienį, kurio pagrindinė tema buvo bankininkystė, kalbėjo A.Lukašenka.

Prezidentą cituoja valstybinės naujienų agentūra „Belta“.

„Gerai, kad atlyginimai mokami bent jau man spaudžiant. Nemokančių – vienetai. Bet tokių atžvilgiu tikriausiai reikia imtis kitų priemonių, nes tai – privačios įmonės“, – pridūrė A.Lukašenka.

Tuo pat metu jis pripažino, yra kad įmonių, kurios „tikrai pateko į sunkią padėtį. Ir šioms įmonėms reikia padėti“, – sakė valstybės vadovas.

Nurodė pamiršti premijas

A.Lukašenka uždraudė mokėti premijas šalyje veikiančių bankų darbuotojams ir įpareigojo centrinio banko vadovą Pavelą Kalaurą kontroliuoti šio nurodymo vykdymą.

„Jie bijo dėl turbūt nemenkų premijų ir priemokų. Dar kartą Pavelai Vladimirovičiau (Kalauras, centrinio banko vadovas – red.) viešai perspėju: pamirškite apie savo premijas. Ne jūs asmeniškai, bet komerciniai bankai, kuriuos aš jus įpareigojau kontroliuoti. Jokių premijų, jokių priemokų. Ten skurstančių žmonių nėra“, – centrinio banko vadovui penktadienį paaiškino A.Lukašenka.

Prezidentą cituoja valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

A.Lukašenka taip pat pareiškė, jog bankai „blogina naujų paskolų išdavimo sąlygas – didina palūkanas, kelia perdėtus reikalavimas, nenori restruktūrizuoti senų skolų, bent jau laikinam atokvėpiui iki metų pabaigos“.

Baltarusijoje veikia 24 komerciniai bankai, iš jų 14-os daugiau nei pusę akcijų akcijų valdo užsienio kapitalas. Apie 70 proc. visų jų turto sukoncentruota dviejuose didžiausiuose valstybiniuose bankuose – „Belarusbank“ ir „Belagroprombank“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas