Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aliaksandras Lukašenka: valdžios neatiduosiu

Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka ketvirtadienį pareiškė, kad valdžios neatiduos, nes liaudis jį „ne dėl to išrinko“.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Noriu jums pasakyti vyriškai, kad tarp mūsų nebūtų neišsakytų dalykų. Man dažnai priekaištauja, kad „valdžios jis neatiduos“. Teisingai priekaištauja. Mane liaudis ne dėl to išrinko. Kaip ir jūs – tos valdžios turėtojai, jos nešėjai“, – sakė A.Lukašenka, Minske pristatydamas naująjį generalinį prokurorą Andrejų Švedą. Prezidentą citavo valstybinė naujienų agentūra BelTA.

„Valdžia duodama ne tam, kad ją paimtum, pamestum ir atiduotum“, – pridūrė A.Lukašenka.

VIDEO: S.Aleksijevič po bandymo įsiveržti pas ją į butą: „Tai, kas vyksta, yra teroras prieš žmones“

Pasak jo, „10-ojo dešimtmečio viduryje ji (valdžia) voliojosi purve, į ją valėsi kojas“. „Kaip ir į jus – tuos, kas nešiojo antpečius. Daugelis iš jūsų tą periodą atsimena. Ir aš nenoriu, kad Baltarusija sugrįžtų į tuos laikus. Todėl niekas neišdrįs mesti valdžios į purvą, kaip jie reikalauja“, – pareiškė A.Lukašenka.

Tuo pačiu jis paragino „žmones su antpečiais“ jo neišduoti ir paprašė prokuratūros darbuotojų padėti jam „išgelbėti valstybę“, o nepritariančiųjų jo veiksmams – pasitraukti ir netrukdyti.

„Padarysiu tai su jumis ar be jūsų – jums spręsti. Bet palenkti manęs nepavyks. Norite stoti šalia ir išgelbėti šalį – stokite. Nenorite – neišduokite. Jūs – žmonės su antpečiais. Nereikia varžytis ir triukšmauti. Pasitraukite į šalį ir netrukdykite“, – sakė jis.

VIDEO: Pamatykite, kaip atrodė savaitgalis Baltarusijoje: susirinko bene didžiausia minia nuo pat protestų pradžios

Jis priminė, kad tai sakė dar prieš rinkimus, jausdamas, kad „mums gali pamėtėti šitą netvarką“.

„Ir antra: jei galvojate, kad aš šitą valdžią pamėlynavusiomis rankomis laikau dėl savęs, jūs mane labai nuvilsite. Rusams, kurie nelabai nusimano apie mūsų valstybę, aš jau pasakiau: anksčiau ar vėliau šią valdžią paims kiti, bet paims pagal įstatymus, o ne spaudžiami gatvės“, – pabrėžė A.Lukašenka ir pridūrė: „Jūs išsilavinę žmonės. Ir jūs galvokite. Aš neraginu jūsų gelbėti valstybės pažeidžiant įstatymus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant