Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amsterdamas turistus vilios prostitutėmis-robotais

Amsterdamo valdžia ketina įkurti pirmąjį pasaulyje viešnamį, kuriame dirbtų ne gyvos prostitutės, o robotai, užsienio spaudos praminti „prostibotais“.
Robotas prostitutė, skirta bandymams.
Robotas prostitutė, skirta bandymams. / Youtube.com nuotr.

Kaip rašo žurnalas „Ogoniok“, ambicingas projektas vadinsis „1012” (toks yra pačio įžymiausio Nyderlandų miesto istorinio centro pašto kodas).

Viliamasi, kad pavargusių emigrančių iš Rytų Europos senųjų pastatų vitrinose nebeliks, jos vietą užleis šiuolaikinėms technologijoms.

Tiesa, tokios pramogos nebus visiems įkandamos, nes androidai kainuoja itin daug.

Šios „merginos“ gali dirbti 24 valandas per parą ir pakelti milžiniškus krūvius, jų skeletas pagamintas iš aukštos kokybės titano, o oda ir raumenys – iš alergijos nesukeliančio elastingo silikono. Robotai labai panašūs į gyvas moteris, juos lengva supainioti su manekenėmis.

Roboto panašumą į žmogų didina natūralūs plaukai ir net sugebėjimas palaikyti pokalbį.

„Prostibotai“ tapo pagrindine Amsterdamo mero Eberhardo van der Laano viltimi, mat po to, kai valdžia nusprendė uždaryti kavines, kuriose buvo galima legaliai rūkyti marihuaną, miestas pateko į krizę. Specializuotų kavinių uždarymas gerokai sumažino turistų srautus. Jeigu nėra turistų, nėra ir klientų raudonųjų žibintų kvartaluose. Jeigu uždaromos kavinės ir viešnamiai, ištuštėja ir muziejai, restoranai ir prabangios parduotuvės.

Priminsime, jog kai kurie mokslininkai, pavyzdžiui Henrikas Damas Kristensenas, įkūręs Europos robotų tyrimų tinklą, ir Davidas Levy, knygos „Love and Sex with Robots“ autorius, jau anksčiau sakė, kad pirmieji robotai, skirti seksui, atsiras 2011 metais, o esą 2050 metais tokios mašinos taps beveik neatskiriamos nuo gyvų žmonių.

Ekspertai tvirtina, jog tokių robotų idėja visiškai nekalta, nes mašinos padės daugeliui žmonių gyventi visavertį seksualinį gyvenimą.

Be to, remiantis bendrovės „Persuadable Research“ internetu atliktos apklausos rezultatais, daugiau nei 68 proc. interneto vartotojų norėtų turėti robotą, kuris arba už juos atliktų namų ruošos darbus, arba tenkintų seksualines užgaidas. Kas penktas apklausos dalyvis sutiko mokėti už jį daugiau nei 5 tūkst. dolerių (13 tūkst. Lt) – būtent tiek šiuo metu kainuoja eksperimentiniai robotų modeliai.

VIDEO: Roxxxy TrueCompanion: World's First Sex Robot?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento