Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 12 /09:46

Analitikai įvertino rusų pradėtą kontrpuolimą Kursko srityje: tai tik pasiruošimas

JAV Karo tyrimų instituto (ISW) analitikai daro prielaidą, kad Rusijos kariškiai ketina nutraukti Ukrainos puolimą Kursko srityje prieš koordinuotą gynybos pajėgų išstūmimo operaciją. Tuo tarpu karybos ekspertas Egidijus Papečkys sako, kad rusams pavyko pasiekti netikėtumo faktorių, pasinaudojus situacija regione.
Ukrainos puolimas Kursko srityje
Ukrainos puolimas Kursko srityje

Rugsėjo 10 ir 11 d. Rusijos kariai pradėjo kontratakas palei vakarinį Ukrainos puolimo Kursko srityje pakraštį ir, remiantis pranešimais, užėmė kelias gyvenvietes į šiaurės rytus ir pietus nuo Korenevo.

Anot analitikų, Maskvos trečiadienio kontrpuolimų Kursko srityje mastas, apimtis ir galimos perspektyvos neaiškios, o situacija išlieka nestabili. Šiuo metu daryti išvadas apie naują Rusijos kontrpuolimą yra per anksti.

Tačiau rugsėjo 11 d. paskelbti geolokaciniai duomenys rodo, kad Rusijos pajėgos susigrąžino pozicijas į rytus nuo Žuravlių (į šiaurės rytus nuo Korenevo).

„AP“/„Scanpix“/Karas Ukrainoje
„AP“/„Scanpix“/Karas Ukrainoje

Keli Rusijos šaltiniai teigė, kad Rusijos pajėgos visiškai užėmė Snagoštą, tačiau ISW ekspertai nematė vizualinio šių teiginių patvirtinimo.

Remiantis pranešimais, Ukrainos kariai pradėjo naujas atakas prieš Rusijos kontrpuolimą į vakarus nuo Snagoštos ir visame Ukrainos fronte Kursko srityje.

„Turimi vaizdiniai duomenys rodo, kad Rusijos pajėgos, kontratakuojančios Kursko srityje, veikia kuopų būriais ir kontratakoms gali naudoti labiau kovinę patirtį turinčių dalinių elementus.

Rusijos pajėgos gali ketinti laikinai nutraukti Ukrainos puolimą Kursko srityje prieš pradėdamos labiau organizuotą ir gerai aprūpintą operaciją, kad išstumtų Ukrainos pajėgas iš Rusijos teritorijos.“

Rusija pasinaudojo situacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas