Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 10

Analitikai: Rusijai dėl Kursko gynybos teks paaukoti dalį fronto

Rusijos karinė vadovybė kol kas panašu, kad priešinasi pajėgų perdislokavimui iš kitų operatyvinių krypčių, kad įvykiai Kursko srityje nesutrikdytų Rusijos puolamųjų operacijų Rytų Ukrainoje, praneša JAV Karinių tyrimų instituto (ISW) analitikai.
Rusija siunčia pastiprinimą į vakarinę Kursko sritį
Rusija siunčia pastiprinimą į vakarinę Kursko sritį / Stopkadras

„Atrodo, kad Rusijos karinė vadovybė, norėdama pasipriešinti padėčiai Kursko srityje, remiasi esamais pasienio zonoje dislokuotais daliniais ir lengvai pasiekiamomis pajėgomis užnugaryje, iš kurių dauguma yra daliniai su šauktiniais ir nereguliariomis formuotėmis.

Tikėtina, kad šie daliniai reaguos pirmieji, net jei Rusijos karinė vadovybė nuspręs perkelti papildomus, labiau patyrusius dalinius iš kitų operacijų dalių“, – nurodoma apžvalgoje.

Pranešama, kad Rusijos karinė vadovybė į Kursko srities regionus jau dislokavo pajėgas iš neįvardytų operatyvinių rezervų, papildomus dalinius su šauktiniais, specialiąsias pajėgas (Rusijos generalinio štabo Vyriausioji žvalgybos valdyba [GRU]), specialiųjų operacijų pajėgas (SSO), papildomas čečėnų specialiąsias pajėgas „Achmat“, kurios veikia globojamos Rusijos gynybos ministerijos, taip pat Donecko liaudies respublikos 1-ąjį armijos korpusą (AK DNR) ir buvusius „Wagner“ grupės kariškius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas