Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Analitikai: V.Putinas neatsisako savo tikslų Ukrainoje

JAV įsikūrusio Karo studijų instituto analitikai naujausioje karo apžvalgoje teigia, kad Rusijos prezidentas nėra suinteresuotas derybomis su Ukraina.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Spalio 26 d. susitikime su Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) saugumo pareigūnais V.Putinas pareiškė, kad Ukraina „prarado suverenitetą“.

Rusijos Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas paaštrino šį pasakymą, vėliau pats pareiškęs, kad „Ukraina prarado gebėjimą egzistuoti kaip valstybė“, „Ukraina yra okupuota NATO“ bei sakydamas, jog „[Ukraina] tapo JAV kolonija“.

Ataskaitoje teigiama, kad tokia retorika nesuderinama su taikos derybų procesu.

„Šios kalbos nesuderinamos su derybomis lygiateisiais pagrindais dėl paliaubų, jau nekalbant apie konflikto, kurį pradėjo Rusija, sprendimą. Vietoj to ji aiškiai rodo, kad Kremlius vis dar siekia karinės pergalės Ukrainoje ir režimo pakeitimo Kyjive, kuris turėtų įtakos nuolatiniam Ukrainos perorientavimui nuo Vakarų į Rusijos kontrolę. Tai taip pat rodo, kad V.Putino tikslai peržengia teritorijos, kurią jis teigia aneksavęs, ribas, jau nekalbant apie teritorijas, kurias jo pajėgos iš tikrųjų kontroliuoja“, – pažymi Karo studijų instituto analitikai.

Anksčiau skelbta, kad trečiadienį Kyjive apsilankęs Bisau Gvinėjos prezidentas pareiškė, kad V.Putinas paprašė per jį perduoti žinią Ukrainos vadovui Volodymyrui Zelenskiui apie būtinybę pradėti derybas, skelbia UNIAN.

Ukrainos prezidentas tuomet teigė, kad Rusija turi pradėti gerbti Ukrainos teritorinį vientisumą, suverenitetą ir sienas, kad ateityje būtų galima užmegzti dialogą.

Scanpix nuotr. /Volodymyras Zelenskis
Scanpix nuotr. /Volodymyras Zelenskis

„Manau, kad būtent nuo tokių labai paprastų fundamentalių dalykų, būtent nuo tokių labai paprastų fundamentalių dalykų viskas prasideda... kol kas viso to nėra, o Rusijos prezidento noras kalbėti, manau, yra ne kas kita, kaip suplanuota retorika, kuri turėtų suveikti jo vidinei auditorijai ir auditorijai tų valstybių, kurios dar neišskyrė politikos tarp savo valstybės ir valstybės, kuri vadinasi Rusija“, – pabrėžė V.Zelenskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas