Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Analitikas: gandai apie perversmą ar V.Putino ligą gerokai perdėti, bet kažkas tikrai vyksta

„Perversmas? Jis įmanomas, o galbūt net gana greitai, ir tikėtina, kad Vladimirą Putiną ir smarkiai personalizuotą jo režimą pakeistų savotiška koalicija“, interviu 15min teigė garsus Rusijos ekspertas, Londono karališkojo jungtinių tarnybų instituto profesorius Markas Galeotti. Jo manymu, gandus apie mirtiną V.Putino ligą neabejotinai kursto Ukraina ir Vakarai, bet Rusijos prezidento elgesys esą tikrai pasikeitęs.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vieną dieną – pranešimai, kad V.Putinas sirgo ar vis dar serga vėžiu. Kitą – kad Maskvoje rengiamas suokalbis, kurio kulminacija taptų prezidento išstūmimas iš pareigų.

Suprask, tai, kad V.Putino sveikata neva vis prastesnė, ir faktas, jog Rusijai jos invazija į Ukrainą nesiseka taip, kaip planuota vasarį, taps pokyčių Kremliuje formule. Mažų mažiausiai vien tokios kalbos esą rodo, kad politinio stabilumo Rusijoje, kuriai ekonominė krizė dar tik smogs, mažėja.

M.Galeotti vis dėlto siūlo pernelyg neįsijausti ir mano, kad šiuo metu dar nesame „įžengę į neištyrinėtą teritoriją“. Profesoriaus teigimu, nors „su Putinu akivaizdžiai kažkas negerai“, jis per 22 metus pastatė tokią įmantrią galios piramidę, kad ją nugriauti ne taip paprasta.

„Sipa Press“/„Scanpix“ nuotr./V.Putinas parade
„Sipa Press“/„Scanpix“ nuotr./V.Putinas parade

Kita vertus, pokyčiai, anot M.Galeotti, tikrai įmanomi – ir galbūt net gana greitai. Jis siūlo prisiminti Sovietų Sąjungos griūtį, kuri buvo išties žaibiška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas