Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijoje gyvenanti pakistanietė: „Mano sesers vyras panoro patikrinti, ar aš būsiu gera jo broliui“

Su šeima užaugusi Londono priemiestyje Malika džiaugėsi laiminga vaikyste. Kai jos tėvai prieš kelis dešimtmečius iš Pakistano persikėlė į Didžiąją Britaniją, jie nepamiršo kai kurių tradicijų, tačiau jų jauniausias vaikas – Malika – galėjo mėgautis didesne laisve, nei jos vyresnieji broliai ar seserys.
Seksualinis priekabiavimas, prievarta
Seksualinis priekabiavimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Būdama 18-os, kaip buvo svajojusi, ji ėmė mokytis kirpėjos amato. Jos tėvai buvo labai laimingi dėl dukters darbo pasirinkimo, nepaisant to, kad būta nuomonių, jog šis darbą esą yra „žemo“ lygio. Vis dėlto, kai Malikos vyresnioji sesuo Rabia ištekėjo už jų pusbrolio Omaro, situacija iš esmės pasikeitė, rašo portalas „The Independent“.

Jis niekuomet anksčiau nebuvo išvykęs iš Pakistano ir jam viskas buvo nauja, net tai, kokia aš buvau. Jam buvo didžiulis kultūrinis šokas, – pasakojo mergina.

Rabia buvo laiminga dėl santuokos, o visa šeima džiaugėsi turėdama naują brolį. „Mano mama ir tėvas sutiko jį išskėstomis rankomis“, – prisimena Malika, kuriai šiuo metu 21-eri.

Malika taip pat buvo maloni, ir iš tiesų manė, kad turėti dar vieną vyresnį brolį yra puiku. Tačiau ji nė neįtarė, kad tas naujasis „vyresnysis brolis“ žiūrėjo į ją visai kitaip. „Jis niekuomet anksčiau nebuvo išvykęs iš Pakistano ir jam viskas buvo nauja, net tai, kokia aš buvau. Jam buvo didžiulis kultūrinis šokas“, – pasakojo mergina.

„Kai kartą jis ėmė laidyti tokius komentarus kaip „šiandien atrodai labai graži“, aš nieko bloga nepagalvojau. Aš tiesiog į jį žiūrėjau kaip į dar vieną brolį“, – tvirtino Malika.

Tačiau jis vis akivaizdžiau elgėsi neadekvačiai – tokį savo susidomėjimą žmonos seserimi teisino tuo, kad jis „norėjo ją patikrinti, ar ši pakankamai gera“ jo jaunesniajam broliui. Šeimos jau buvo ėmusios derėtis dėl vestuvių, tačiau Malika tos santuokos nenorėjo.

Liepdavau baigti, o jis imdavo sakyti kažką panašaus į tai, „ką ketini daryti, pasakyti tėvams? Jie tavimi netikės. Aš esu sūnus, o tu tik dukra“.

Sesers vyras ėmė ateidinėti į namus dažniau ir kai tėvų nebūdavo jis ieškojo galimybės likti su Malika dviese. „Jeigu aš būdavau virtuvėje, o mama su tėvu – poilsio kambaryje, jis dėdavo savo rankas ant mano krūtinės arba žnybtelėdavo į užpakalį.  Liepdavau baigti, o jis imdavo sakyti kažką panašaus į tai, „ką ketini daryti, pasakyti tėvams? Jie tavimi netikės. Aš esu sūnus, o tu tik dukra“. Tai mane tiesiog nuginkluodavo. Be to, jis rado kelią į mano mamos ir tėvo širdį, todėl tikrai ėmiau tikėti, kad jis teisus“, – pasakojo ji.

Vieną dieną jis pasiūlė pasiimti ją iš darbo, sakydamas, kad vyks pietų su visa šeima. „Aš pabaigiau darbą, atėjau į jo mašiną ir klausiau: „Kur visi kiti? Tuomet jis atsakė: „Nieko kito nėra“. Aš pasakiau: „Ne, aš su tavimi vienu niekur nevažiuosiu, aš viską pasakysiu, jei tu nepabaigsi to“.

Netrukus ji pastebėjo, kad automobilis išsuko iš pagrindinio kelio, tuomet ji pradėjo panikuoti: „Jis pradėjo mane raminti, siūlyti atsipalaiduoti ir sakyti, kad tenori išbandyti, ar tinku jo broliui, ir pamatyti, ar esu pakankamai gera“. Jis buvo vairuotojo pusėje, prisitraukė ją arčiau savęs. Vyras tikrai buvo fiziškai labai stiprus. „Pamenu, kaip įkandau jam į ranką. Jis nesuklykė ir nejudėjo. Atrodė, kad mėgaujasi tuo, kad aš kenčiu“, – prisiminė Malika.

Jis atsakė: „Jam nerūpi. Jis niekada nesužinos, nes tu to nepapasakosi. Jeigu tu tai padarysi, niekas tavimi netikės. Jie visuomet galvos, kad tu esi kekšė.“

Jis pareiškė jai, kad ji greičiausiai jau yra „tai dariusi su kitais vyrais“ ir tuomet Malika tegalvojo apie tai, kaip jis gali su ja šitaip elgtis:

„Niekuomet iki tol nebuvau užsiėmusi seksu. Patraukiau jį nuo savęs ir paprašiau sustoti. Verkiau ir sakiau: „Netekėsiu už tavo brolio. Kaip šlykštu yra tai, kad nori, jog būčiau su tavo broliu ir šitaip su manimi elgiesi.“ Jis atsakė: „Jam nerūpi. Jis niekada nesužinos, nes tu to nepapasakosi. Jeigu tu tai padarysi, niekas tavimi netikės. Jie visuomet galvos, kad tu esi kekšė.“

Galiausiai jis parvežė ją namo ir artimiausios dienos Malikai buvo tiesiog nepakenčiamos: „Tiek psichiškai, tiek fiziškai aš buvau suplėšyta į gabalus. Jaučiausi lyg namai būtų pati vienišiausia vieta, nes negalėjau su niekuo pasikalbėti. Ir maniau, kad jeigu pasikalbėsiu, užtrauksiu šeimai gėdą. Po kelių dienų mano mama pamatė jo ranką, ir jis pasakė: „Mano automobilis sugedo ir aš susižeidžiau variklio dangčiu.“ Pagalvojau: „Mano mama tiki kiekvienu jo žodžiu, nežinodama, kad jis žlugdo jos dukrą.“ Mano sesuo Rabia – jo žmona – taip pat buvo akla. Ji visiškai nekalta siela, nė viename žmoguje ji neįžvelgė nieko bloga“, – košmarą prisiminė jauna moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai