Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 27

Antrą kartą per savaitę skelbiama apie V.Putino mirtį: kas galėtų užimti jo vietą?

Nepraėjus nė savaitei po žinutės apie „sustojusią“ Rusijos prezidento Vladimiro Putino širdį, tas pats šaltinis, įvardijamas kaip Rusijos profesorius Valerijus Solovejus, iki 2019-ųjų ėjęs aukštas pareigas prestižiniame Maskvos tarptautinių santykių institute, prisidengęs slapyvardžiu „General SVR“ vėl paskelbė apie „tirono mirtį“. Šios informacijos kol kas nepatvirtino joks kitas šaltinis. Tuo tarpu Vakarų žiniasklaida spėlioja, kas galėtų užimti V.Putino vietą jo mirties atveju.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „AP“/„Scanpix“

Minėtas „Telegram“ kanalas pirmadienį pranešė, kad garso išgąsdinti V.Putino apsaugininkai Rusijos vadovą rado gulintį ant grindų. Pasitikėjimo nekeliančio šaltinio teigimu, jam buvo „sustojusi širdis“, tačiau vėliau būklę pavyko stabilizuoti. O tuo tarpu V.Putino vietoje neva dirba jo antrininkas.

Naujausias pranešimas apie Rusijos prezidento mirtį paskelbtas ketvirtadienio vakarą. Tas pats šaltinis skelbė apie bandymą įvykdyti valstybinį perversmą Rusijoje, kurį paskatino ketvirtadienį 20 val. 42 min. Maskvos laiku konstatuota V.Putino mirtis.

„Gydytojai yra užblokuoti kambaryje su V.Putino lavonu, juos saugo prezidento apsaugos tarnyba, asmeniniu Dmitrijaus Kočnevo nurodymu. Pastarajam įsakinėja Rusijos Saugumo Tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas. Prezidento antrininko apsauga sustiprinta. Vyksta aktyvios derybos. Bet koks bandymas antrininką pateikti kaip prezidentą po V.Putino mirties yra valstybinis perversmas“, – rašė „General SVR“ kanalas platformoje „Telegram“.

Anksčiau portalo 15min kalbintas Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto asistentas, informacinio karo temos žinovas dr. Nerijus Maliukevičius aiškino, kad pastovūs gandai apie V.Putino sveikatos būklę kyla iš noro tikėti, kad, nebelikus Rusijos vadovo, viskas išsispręs. Tačiau, anot eksperto, ne viskas taip paprasta, vietoje jo sistemai atstovaus kitas jėgos bokštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas