Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Apklausa rodo: britai naujame referendume balsuotų už prisijungimą prie ES

Remiantis šalyje atliktos apklausos rezultatais, Didžiosios Britanijos gyventojai didele balsų persvara balsuotų už tai, kad per naują referendumą vėl prisijungtų prie Europos Sąjungos, skelbia leidinys „Politico“.
Karalienės sargyba
Karališkoji sargyba / 123RF.com nuotr.

„YouGov“ apklausa, atlikta praėjus daugiau nei aštuoneriems metams po JK balsavimo dėl „Brexit“, parodė, kad visuomenės parama stojimui į ES naujame referendume sudarytų 59 proc., o 41 proc. pasisakytų prieš stojimą į ES.

Taip pat nustatyta, kad visuomenė tvirtai remia glaudesnius Jungtinės Karalystės ir ES ryšius, tačiau rinkėjai nemano, kad naujai išrinkta leiboristų vyriausybė turi įgaliojimus bandyti prisijungti prie bloko.

Keiras Starmeris pabrėžė, kad jam būnant premjeru leiboristai nesieks grįžti į pačią ES, jos bendrąją rinką ar muitų sąjungą.

„YouGov“ apklausa nustatė, kad dauguma rinkėjų (51 proc.) mano, jog triuškinanti leiboristų pergalė rinkimuose nesuteikia K.Starmeriui mandato prisijungti prie ES, o penktadalis (21 proc.) mano, kad suteikia.

Tačiau apklausos duomenimis, rinkėjai taip pat pritaria glaudesniems santykiams su ES, nesusijusiems su grįžimu į bloką, bendrąją rinką ar muitų sąjungą.

Beveik pusė (45 proc.) britų mano, kad K.Starmeris turi mandatą to siekti, o 21 proc. mano, kad ne. 2016 m. „Brexit“ rinkėjai po lygiai (36 proc.) pasisakė už ir prieš tai, kad jis turėtų tokį mandatą siekti glaudesnių ryšių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas