Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Apklausa: Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi absoliutų ukrainiečių palaikymą

96 proc. ukrainiečių pasitiki Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis. Apie tai per brifingą papasakojo Razumkovo centro sociologinės tarnybos direktorius Andrijus Byčenka.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo UNIAN, remiantis apklausos, kurią 2022 m. rugsėjo 22 d. – spalio 1 d. atliko Razumkovo centras, remiamas Konrado Adenauerio fondo atstovybės Ukrainoje, duomenimis, 96 proc. ukrainiečių pasitiki Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis ir daugiau kaip 80 proc. gyventojų pasitiki prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

„Šis pasitikėjimo valstybės institucijomis lygis yra daug aukštesnis nei prieš dvejus metus, t. y. taikos metu“, – sakė A.Byčenka.

Didelį gyventojų pasitikėjimą taip pat turi įvairios humanitarinės ir labdaros organizacijos (78 proc.), bažnyčia (70 proc.) ir moterų organizacijos (60 proc.).

Kiti apklausos rezultatai taip pat parodė, kad pusė ukrainiečių (51 proc.) mano, jog įvykiai šalyje vystosi teisinga kryptimi, 40,5 proc. mano, kad Ukraina yra pajėgi įveikti esamas problemas ir sunkumus šalyje per artimiausius kelerius metus, o šiek tiek daugiau – 43 proc. – mano, kad sunkumai bus įveikti per ilgesnį laikotarpį.

Apklausa taip pat rodo, kad, palyginti su ankstesniais metais, susidomėjimas politika Ukrainoje išaugo. Taigi, remiantis rezultatais, 56 proc. ukrainiečių domisi politika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas