Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ar tikrai Celine Dion už dainą Paryžiaus olimpiados atidaryme gavo 2 mln. eurų?

Kanadiečių dainininkė Celine Dion olimpinių žaidynių atidaryme Paryžiuje sulaukė didžiulio dėmesio ne vien dėl to, kad tai buvo pirmas jos pasirodymas po kelerių metų pertraukos. Žiniasklaidoje, socialiniuose tinkluose ir kitur internete dalijamasi informacija, esą jai vos už vieną dainą buvo sumokėta įspūdinga suma – 2 mln. eurų. Tai nėra tiesa – atlikėja dainavo nemokamai.
Celine Dion
Celine Dion / Scanpix nuotr.

Pirmas pasirodymas nuo 2022 m.

Tokią sumą liepos 24-ąją, likus porai dienų iki renginio, paskelbė viena „Facebook“ vartotoja iš Lietuvos.

„C.Dion dainuos 1 dainą olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje už... 2 milijonus eurų. Tiesa, dainuos fonograma, ji tik žiopčios.

Tai bus brangiausiai kada nors apmokėtas vienos dainos „spektaklis“, – tvirtino internautė.

Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Melas, kad Celine Dion už pasirodymą Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje gavo 2 mln. eurų honorarą
Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Melas, kad Celine Dion už pasirodymą Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje gavo 2 mln. eurų honorarą

Šį skaičių tą pačią dieną ar kiek vėliau skelbė ne vienas naujienų tinklalapis: Prancūzijos „Liberation“, Jungtinės Karalystės „The Mirror“, Indijos „The Economic Times“, Šiaurės Makedonijos „Sloboden Pečat“. Ypač daug dėmesio ši žinia sulaukė Australijos ir Naujosios Zelandijos žiniasklaidoje (čia, čia, čia)

Žurnalistai pasinaudojo proga priminti apie C.Dion negalavimą – sustingusio žmogaus sindromą, apie kurį ji viešai pranešė 2022 m. pabaigoje.

Dėl nepagydomos neurologinės autoimuninės ligos atlikėjos raumenys nekontroliuojamai įsitempia. Šios ligos kamuojami žmonės nebegali vaikščioti ar kalbėti ir galiausiai tampa lyg statulos, nes kūnas palaipsniui sustingsta.

Ši liga neišgydoma, bet yra būdų sulėtinti jos progresavimą. 56-erių atlikėja atskleidė daranti viską, ką galinti, kad susilpnintų simptomus.

Taip pat skaitykite: C.Dion ligą apipynė melu: jos sveikata sutriko ne dėl vakcinų nuo COVID-19

Taip pat skaitykite: Sunkiai sergančios C.Dion nepalieka ramybėje: vėl aiškina, kad kalti skiepai

C.Dion neseniai pasakojo „Vogue France“ daug dirbanti su savo kūnu ir siela, „nuo viršugalvio iki kojų pirštų galiukų“, su medikų komanda, kad Paryžiuje pasirodytų taip gerai, kaip tik gali.

Be to, priminta, kad neseniai buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas dainininkę ištikęs priepuolis. Šis įrašas bus įtrauktas į dokumentinį filmą „I Am Celine Dion“, kuriame detaliai pasakojama apie jos kovą su sindromu.

Dainavo ir Atlantoje

Daugelyje žiniasklaidos priemonių, kurios pranešė apie tariamą 2 mln. JAV dolerių (kai kur minimi eurai) honorarą atlikėjai, cituojamas amerikiečių bulvarinis portalas TMZ.

Jame išties liepos 23-iąją, taigi, diena anksčiau, nei žinia paplito visur, buvo paskelbta, kad C.Dion pasirodys olimpiados atidarymo ceremonijoje ir kad laukia įspūdingas atlygis.

„Mūsų šaltiniai sako, kad jai bus dosniai sumokėta… 2 mln. dolerių!!! – tvirtino portalas. – Beje, tik už VIENĄ dainą!

Be užmokesčio jai, olimpinių žaidynių organizatoriai dengia ir kelionės išlaidas. Mums sakė – prie lėktuvų, jos didelės šeimos, laivų ir kitų išlaidų: „Jie moka daugybę pinigų. Absurdišką sumą“.

TMZ taip pat pranešė, kad C.Dion į Paryžių atvyko keliomis dienomis anksčiau. Ji buvo pastebėta besiregistruojanti „Royal Monceau Hotel“ netoli Eliziejaus laukų.

Beje, atlikėja jau buvo dainavusi vienų olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje – 1996-aisiais Atlantoje (JAV). Jos pasirodymą tuomet stebėjo 3,5 mlrd. žmonių.

VIDEO: Celine Dion atlieka dainą „The Power Of The Dream“ Atlantos olimpinių žaidynių (1996 m.) atidarymo ceremonijoje

Dainuoja nemokamai, atlygis atplaukia kitaip

Naujiena apie įspūdingą C.Dion honorarą už pasirodymą per olimpinių žaidynių atidarymą tebuvo gandas. Organizatoriai paneigė, kad atlikėjams bus sumokėta tokia suma.

„Priešingai nei skelbiama žiniasklaidoje, 2024 m. Paryžiaus žaidynių ceremonijose koncertuosiantys atlikėjai negaus honoraro už savo pasirodymus“, – dar birželį buvo paskelbta olimpiados organizacinio komiteto pranešime spaudai.

Vienas pagrindinių pasaulyje žinių apie garsenybes ir pramogas šaltinių – JAV bulvarinio dienraščio „New York Post“ paskalų skiltis „Page Six“ pažymėjo, jog atlikėjai sutinka pasirodyti olimpinių žaidynių ceremonijose nemokamai, nes vertina tai kaip garbę ir galimybę pasirodyti didžiulei auditorijai.

Tiesa, organizatoriai nurodė padengsiantys tam tikras išlaidas, pavyzdžiui, už techninę pasirodymo dalį ir pan.

Be to, anot žinomų žurnalų ELLE bei „Cosmopolitan“, atlikėjai vertina ir tokių pasirodymų pridėtinę vertę – pinigai iš jų atplaukia netiesiogiai. Pavyzdžiui, suaktyvėja įrašų pardavimai, dažniau klausoma jų muzikos interneto platformose.

15min verdiktas: melas. C.Dion ir kiti atlikėjai už pasirodymą Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje honorarų negavo.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, ja siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas