Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ar tikrai žinomos grupės nariui po skiepų nuo COVID-19 buvo diagnozuotas „turbo vėžys“?

Legendinės britų roko grupės „The Cure“ klavišininkui Rogeriui O'Donnelliui pranešus, kad susirgo agresyvia kraujo vėžio forma, internete pasipylė aiškinimai, esą jam diagnozuotas „turbo vėžys“, kuris esantis vakcinų nuo COVID-19 pasekmė. Kartu priminta, kad vyras neslėpė skiepijęsis ir kartą vadinamiesiems antivakseriams net liepė atsiknisti. Nors moksliniuose darbuose kalbama apie šių vakcinų ir tam tikro tipo limfomos sąsajas, „turbo vėžys“ neegzistuoja.
Britų roko grupės „The Cure“ klavišininkui Rogeriui O'Donnelliui buvo diagnozuota agresyvios formos limfoma
Britų roko grupės „The Cure“ klavišininkui Rogeriui O'Donnelliui buvo diagnozuota agresyvios formos limfoma / Ekrano nuotr. iš „Instagram“

Muzikantui „diagnozavo“ nesančią ligą

„Rogeriui O'Donnelliui iš „The Cure“, kuris liepė antivakseriams eiti į pragarą, buvo diagnozuotas „retas ir agresyvus“ turbo vėžys“, – neseniai paskelbė viena „Facebook“ vartotoja iš Lietuvos.

Anot jos, mažiausiai triskart nuo COVID-19 pasiskiepijusiam muzikantui buvo diagnozuota „labai reta ir agresyvi“ kraujo vėžio forma.

Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Britų roko grupės „The Cure“ klavišininkui Rogeriui O'Donnelliui pranešus apie vėžį internautai priminė, kad jis skiepijosi nuo COVID-19 ir tai buvo susieta su liga
Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Britų roko grupės „The Cure“ klavišininkui Rogeriui O'Donnelliui pranešus apie vėžį internautai priminė, kad jis skiepijosi nuo COVID-19 ir tai buvo susieta su liga

Internautė priminė, kad R.O’Donnellis per pandemiją aktyviai palaikė vakcinaciją nuo koronaviruso, „pasisakydamas už privalomas vakcinas ir viešai tyčiodamasis iš neskiepytųjų ir tų, kurie nerimauja dėl vakcinų saugumo“.

„Muzikantas viešai pareiškė, kad trigubą vakcinaciją gavo 2021 m. gruodį ir pažymėjo, kad vakcinos padėjo jam pasveikti nuo COVID.

2021 m. gruodžio 27 d. R.O’Donnellis rašė: „Ir žinai, gavau trigubą injekciją ir ką tik atsigavau nuo COVID ir kas žino, kas būtų nutikę be vakcinos“, – citavo moteris.

Žinomos grupės narys, anot jos, pasisakė už draudimą neskiepytiems žmonėms lankytis „The Cure“ koncertuose ir patarė „antivakseriams“, kurie buvo atsargūs dėl „Pfizer“ vakcinos, „padaryti mums paslaugą ir nešdintis“.

Klavišininkas esą neseniai atkleidė, kad jam buvo diagnozuota „labai reta ir agresyvi limfomos forma“ ir jis buvo gydomas pastaruosius metus.

„Daugelis pirmaujančių pasaulio onkologų įspėja, kad mRNA (informacinės RNR – red. past.) injekcijos sukelia „sprogstamą krūties vėžio atvejų padidėjimą“ visame pasaulyje, nes daugelis žmonių miršta jaunesni ir greičiau nei bet kada anksčiau.

Du nauji moksliniai tyrimai taip pat parodė, kad smaigalio baltymas, randamas tiek SARS-CoV-2 vakcinose, tiek mRNA, slopina svarbų naviko slopinamąjį baltymą, todėl padidėja vėžio plitimas“, – tvirtino internautė.

Jos įrašu dalijasi ir kiti „Facebook“ vartotojai.

Susiejo skiepus, nuomonę ir sveikatą

Panašu, kad cituotas lietuvės įrašas nėra originalus, jis išverstas iš anglų kalbos. Identiškas tekstas pora dienų anksčiau – rugsėjo 2-ąją – pasirodė tinklalapyje „The People‘s Voice“, kuris žinomas dėl nuolat publikuojamų melagienų.

Ekrano nuotr. iš „X“/Britų roko grupės „The Cure“ klavišininkui Rogeriui O'Donnelliui pranešus apie vėžį internautai priminė, kad jis skiepijosi nuo COVID-19, o vakcinų skeptikams siūlė atsiknisti
Ekrano nuotr. iš „X“/Britų roko grupės „The Cure“ klavišininkui Rogeriui O'Donnelliui pranešus apie vėžį internautai priminė, kad jis skiepijosi nuo COVID-19, o vakcinų skeptikams siūlė atsiknisti

Čia pateiktos ir nuorodos į tame pačiame puslapyje pasirodžiusius tekstus apie minėtus tyrimus dėl smaigalio baltymo ir iRNR injekcijų sukeliamą vadinamojo turbo (ne krūties vėžio) vėžio „sprogimą“ visame pasaulyje.

Priminti ir kai kurie ankstesni R.O’Donnelio įrašai „X“. Pavyzdžiui, 2020 m. lapkritį, prieš pat prasidedant masiniam skiepijimui nuo COVID-19, jis pasidalijo rašiniu apie šias vakcinas. Muzikantas pakomentavo, kad jį verta perskaityti tiems, kurie nuogąstauja dėl „Pfizer“ vakcinų.

„Atrodo gerai… Beje, jei esate antivakseris, padarykite mums visiems paslaugą ir atsikniskite (angl. fuck off)“, – pridėjo R.O’Donnelis. Kaip tik ši frazė primenama iki šiol.

Po gerų metų – 2021-ųjų gruodžio pabaigoje – R.O’Donnelis paskelbė esąs pasiskiepijęs jau tris kartus, bet užsikrėtęs COVID-19 ir ką tik pasveikęs. „Kas žino, kaip būtų nutikę be vakcinos“, – pasvarstė jis.

Panašia informacija – neva muzikantas susirgęs „turbo vėžiu“ ir kad anksčiau jis agitavo skiepytis bei siuntė nepagarbius linkėjimus vakcinų skeptikams – dalijasi ir daugiau socialinių tinklų vartotojų.

Su vakcinomis nesusiejo

Tiesa, kad R.O’Donnelis susirgo šia sunkia liga. Informacijos apie tai galima rasti internete. Bet neskelbiama, kad 68-erių vyrui buvo nustatytas „turbo vėžys“.

Rugsėjo 1 d. socialiniuose tinkluose muzikantas pranešė lygiai prieš metus išgirstą diagnozę. Apie tai jis paskelbė prasidedant informuotumo apie kraujo vėžį mėnesiui. Tiesa, šio įrašo „X“ nebėra, bet jis išlikęs paskyroje „Instagram“.

R.O’Donnellis atskleidė, kad pernai rugsėjį jam buvo diagnozuota labai reta ir agresyvi limfomos forma. Vyras prisiminė keletą mėnesių nekreipęs dėmesio į simptomus. Galiausiai jis prisiruošė pas gydytojus, bet po operacijos išgirstas biopsijos rezultatas buvo pribloškiantis.

„Dabar baigiau 11 mėnesių trukusį gydymą pas geriausius pasaulio specialistus, turėdamas antrąją nuomonę ir patarimų iš komandų, kurios sukūrė man skirtus vaistus, – rašė jis. – Man buvo taikoma naujausia mokslinė imunoterapija ir kai kurie vaistai, kurie pirmą kartą buvo panaudoti prieš 100 metų. Paskutinis gydymo etapas buvo radioterapija, kuri taip pat buvo vienas pirmųjų sukurtų vaistų nuo vėžio.“

VIDEO: The Cure - Friday I'm In Love (Official Video)

Muzikantas, dar 1987 m. prisijungęs prie „The Cure“, taip pat paragino savo gerbėjus pasitikrinti sveikatą kilus vos menkiausiam įtarimui, kad ji šlubuoja.

Taip pat skaitykite: „Krenta it musės“: karališkųjų šeimų atstovų ligos ir mirtys gimdo sąmokslo teoriją

Esama ne vieno mokslo darbo, kuriame aptariamos vakcinų nuo koronaviruso sąsajos su tam tikro tipo limfoma – esą būta pranešimų, kad skiepai paskatino šią ligą. Tačiau R.O’Donnellis viešai neskelbia, kokia konkrečiai limfoma jam buvo diagnozuota, ir ligos su vakcinacija nesusiejo.

Minėtas „turbo vėžys“, tariamai labai greitai plintantis ir agresyvus onkologinis susirgimas, tėra dar viena sąmokslo teorija.

15min verdiktas: melas. „The Cure“ klavišininkui R.O’Donnelliui, kuris nuo COVID-19 skiepijosi mažiausiai tris kartus ir kritikavo vakcinų skeptikus, tikrai buvo diagnozuota limfoma. Bet tai nėra išgalvotas „turbo vėžys“, ligos jis apskritai nesiejo su skiepais.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, ja siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas