Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Arkties tyrinėtojas Čilingarovas siūlo savo pagalbą ieškant dingusio „Air France“ lėktuvo

Arkties tyrinėtojas rusas Arturas Čilingarovas, pernai nusileidęs į Baikalo ežero dugną, penktadienį pasiūlė savo pagalbą ieškant į Atlantą nukritusio „Air France“ lėktuvo nuolaužų.
Rusų povandeninis aparatas „Mir-1“
Rusų povandeninis aparatas „Mir-1“ / „Scanpix“ nuotr.

„Galiu išskristi aš pats, o mano kolega Vladimiras Gruzdevas, dalyvavęs nardant Arktyje ir Baikale, taip pat sakė esąs pasirengęs“, – sakė A.Čilingarovas.

Pasak jo, galima būtų panaudoti povandeninius aparatus „Mir-1“ ir „Mir-2“, „net jeigu nuolaužos guli 5 tūkst. m gylyje; tai pasiekiama mūsų aparatams“. Būtent šie aparatai buvo panaudoti pernai neriant į giliausio pasaulyje Baikalo ežero dugną.

Šiuo metu vandenyno zoną, esančią už 1000 km nuo Brazilijos šiaurės rytų pakrantės, „šukuoja“ 12 lėktuvų, trys Brazilijos karinio jūrų laivyno laivai ir sraigtasparnis, nurodoma Brazliijos pranešime. Į šį regioną plaukia ir daugiau laivų, skrenda lėktuvų.

Lig šiol laivai nerado nė vienos dingusio lėktuvo nuolaužos, jokių žmonių kūnų, nors Brazilijos pareigūnai anksčiau minėjo, jog iš paieškos lėktuvų buvo pastebėta „Air France“ nuolaužų.

Lėktuvas „Airbus A330-200“ nukrito naktį iš sekmadienio į pirmadienį, skrisdamas iš Rio de Žaneiro į Paryžių su 228 žmonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas