Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Armėnija: Azerbaidžanui apšaudant miestą Kalnų Karabache žuvo 3 žmonės

Azerbaidžano pajėgoms penktadienį apšaudant pagrindinį ginčijamo Kalnų Karabacho regiono miestą žuvo trys civiliai, paskelbė Armėnija.
Stepanakertas
Stepanakertas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Gynybos ministerijos atstovė Šušan Stepanian paskelbė nuotraukų, kuriose matyti gelbėtojai maskuojamaisiais drabužiais ir oranžiniais šalmais, šalinantys sugriuvusio pastato Stepanakerte nuolaužas.

„Raketa pataikė į gyvenamąjį namą, žuvo trys civiliai“, – sakė Š.Stepanian.

Jau kelios savaitės Kalnų Karabacho armėnų separatistai kovoja su Azerbaidžano pajėgomis, siekiančiomis susigrąžinti šios kalnuotos provincijos, po 10-ojo dešimtmečio karo paskelbusios nepriklausomybę, kontrolę.

VIDEO: Paliaubos pasibaigė vos įsigaliojusios: Kalnų Karabache – nauji susirėmimai

Per naujausią kovų suintensyvėjimą nuo rugsėjo pabaigos žuvo per 1 tūkst. žmonių, įskaitant civilius, bet manoma, kad tikrasis aukų skaičius yra daug didesnis.

Š.Stepanian anksčiau sakė, kad Azerbaidžanas apšaudo ir strateginę reikšmę turintį Šušos miestą, kuriame taip pat yra svarbi armėnų katedra, apgadinta per praėjusio mėnesio apšaudymą.

Kovos tęsiasi nepaisant Prancūzijos, Rusijos ir JAV bandymų tarpininkauti dėl ilgalaikio ugnies nutraukimo, kuris sudarytų sąlygas abiem konflikto šalims sugrįžti prie derybų stalo.

Prancūzija, Rusija ir JAV sudaro vadinamąją Minsko tarpininkų grupę, kuri padėjo susitarti dėl buvusių sovietinių respublikų Armėnijos ir Azerbaidžano paliaubų 1994-aisiais, bet nesugebėjo surasti ilgalaikio sprendimo šiam seniai rusenančiam konfliktui.

Abi šalys kaltina viena kitą taikantis į civilinius rajonus, o Jungtinės Tautos šią savaitę pasmerkė „beatodairiškas“ atakas, galinčias prilygti „karo nusikaltimams“.

Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas paprašė sąjungininkės Rusijos karinės pagalbos, o Azerbaidžanas užsitikrino paramą iš Turkijos, kuri

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas