Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Armėnijos premjeras: kovos dėl svarbaus Kalnų Karabacho miesto tęsiasi

Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas pirmadienį sakė, kad kovos dėl svarbaus Kalnų Karabacho miesto Šušos tęsiasi, nors diena anksčiau Azerbaidžanas paskelbė, kad jo pajėgos miestą užėmė.
Nikolas Pašinianas
Nikolas Pašinianas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jei Šuša tikrai atiteko Azerbaidžanui, tai būtų svarbi pergalė, pasiekta šešios savaitės nuo naujų kovų dėl Kalnų Karabacho pradžios.

Tačiau N.Pašinianas socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad „kovos dėl Šuši tęsiasi“, pavartodamas armėnišką miesto pavadinimą.

Armėnijos remiamo Kalnų Karabacho – 10-ajame dešimtmetyje nuo Azerbaidžano atsiskyrusio etninių armėnų anklavo – separatistų lyderio atstovas Vachramas Poghosianas anksčiau „Facebook“ rašė, kad armėnų pajėgos prarado Šušos kontrolę.

Kautynių epicentre atsidūręs strateginės svarbos miestas yra maždaug už 15 km nuo anklavo didžiausio miesto Stepanakerto ir šalia pagrindinio kelio, jungiančio su Armėnija.

„Turime pripažinti, kad mus vis dar persekioja nesėkmių virtinė ir Šuši miesto visiškai nekontroliuojame, – sakė V.Poghosianas. – Priešas yra Stepanakerto pakraščiuose ir sostinės egzistavimas jau pavojuje.“

Šis didelį pralaimėjimą pripažįstantis įrašas išprovokavo spėliones, kad į V.Poghosiano paskyrą galėjo būti įsilaužta, bet kelios armėnų žiniasklaidos priemonės citavo jo žodžius, kad jis tikrai paskelbė tokį įrašą.

Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Aliyevas sekmadienį paskelbė, kad jo pajėgos užėmė antrąjį pagal dydį Kalnų Karabacho miestą Šušą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas