Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atgarsio sulaukusi byla JAV baigėsi: nepilnametį juodaodį nužudęs George'as Zimmermanas pripažintas nekaltu

Savanoris tvarkos prižiūrėtojas George'as Zimmermanas, nužudęs juodaodį septyniolikmetį Trayvoną Martiną, sekmadienį buvo išteisintas prisiekusiųjų. Per dvi dienas daugiau nei šešiolika valandų svarstę prisiekusieji priėmė sprendimą, kad tai buvo netyčinė žmogžudystė, praneša CNN.
JAV vėliavos
JAV vėliavos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Išgirdęs tesimo sprendimą G.Zimmermanas vos pastebimai nusišypsojo.

Mažai kam žinoma istorija prasidėjo mažame Sanfordo miestelyje, o vėliau išsirutuliojo į visuomenės atgarsio sulaukusią bylą, sukėlusią diskusijų, kad žmogžudystė iš dalies galėjo būti susijusi su rasistiniais motyvais.

T.Martinas buvo nužudytas 2012 m. vasario 26 dieną, kai ėjo iš tėvo sužadėtinės namų su savimi turėdamas pakelį saldainių „Skittles“ ir gėrimą. G.Zimmermanas atpažino anksčiau plėšikavusį jaunuolį ir pamatęs jį iškvietė policiją.

Paskambinus pagalbos telefonu 911 dispečerė pasakė, kad pareigūnai jau atvyksta ir G.Zimmermanui liepė jo nesekti, tačiau šis išlipo iš automobilio, kaip vėliau sakė pareigūnams, tam, kad galėtų tikslų adresą perduoti valdžios institucijoms.

G.Zimmermanas ir paauglys susikibo. G.Zimmermanas tvirtino, kad T.Martinas jį užpuolė, kai šis artėjo link mašinos ir G.Zimmermanas panaudojo ginklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas