Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 06 /18:13

Atsistatydino Estijos žemės ūkio ministras, dirbęs trumpiau nei dvi savaites

Estijos žemės ūkio ministras Martinas Repinskis antradienį premjerui Juri Ratas įteikė atsistatydinimo pareiškimą, praėjus mažiau nei dviem savaitėms nuo naujos vyriausybės darbo pradžios.
Estijos vyriausybė
Estijos vyriausybė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lapkričio 23 dieną, kai buvo prisaikdinta naujoji vyriausybė, savaitraštis „Eesti Ekspress“ paskelbė, kad M.Repinskis galėjo pardavinėti Nyderlanduose pagamintą ožkų sūrį kaip savo gaminį jam priklausančioje žemės ūkio produktų parduotuvėje „Farm Store“. Straipsnyje taip pat buvo cituojami M.Repinskio ūkio darbininkai, kurie skundėsi, kad darbdavys atsisakydavo mokėti tinkamus atlyginimus, ir kaltino jį kitais nusižengimais.

Kitą dieną po šio straipsnio ministras pirmininkas J.Ratas pareiškė, kad M.Repinskis privalo greitai numalšinti kilusį skandalą ir atsakyti į iškilusius klausimus.

M.Repinskis į žemės ūkio ministro postą buvo deleguotas Centro partijos, pagrindinės naujosios valdančiosios koalicijos narės. Naująją koaliciją sudaro po penkis ministrų portfelius turinčios Centro partija, Socialdemokratų partija (SDE) ir konservatyvioji „Tėvynės“ bei „Res Publica“ sąjunga (IRL).

Praėjusią savaitę visuomeninis transliuotojas ERR savo svetainėje paskelbė, kad M.Repinskiui 2002 metais už bandymą sukčiauti buvo skirta lygtinė trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė, metams atidedant jos vykdymą. Kaltinamojoje išvadoje sakoma, kad 2001 metų spalio mėnesį M.Repinskis, kuriam tada buvo 15 metų, laikraštyje „Infopress“ paskelbė skelbimą, raginantį aukoti Piuhticos ortodoksų moterų vienuolyno, esančio rytiniame Kuremėjos kaime, išniekintų kapaviečių restauravimui, ir nurodė savo asmeninės sąskaitos banke numerį.

M.Repinskis sakė nuoširdžiai apgailestaujantis dėl šio beveik 15 metų senumo incidento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito