Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atskleidė, kaip V.Putinas slepiasi nuo Ukrainos raketų ir kodėl nebeskrenda į Sočį

Rusijos prezidento Vladimiro Putino naudojami lėktuvai skrydžio metu pradėjo nuolat išjunginėti atsakiklius. Taip atsitiko po to, kai padažnėjo Ukrainos raketų ir dronų atakos prieš Rusijos teritoriją, skelbia nepriklausomas portalas „Agentstvo“.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Savo skrydžiams V.Putinas naudoja kelis specialiojo skraidymo padalinio „Rossija“ lėktuvus. Per pastaruosius trejus metus jis ne kartą naudojo orlaivius su numeriais RA-96021, RA-96022 ir RA-96024. Prieš karą Ukrainoje ir pirmaisiais jo metais šių orlaivių judėjimą buvo galima stebėti naudojantis „Flightradar24“ paslauga.

Per J.Prigožino maištą prezidento lėktuvas skubėjo iš Maskvos į Peterburgą

2023 m. birželį per Jevgenijaus Prigožino maištą lėktuvai RA-96021 ir RA-96022 skrido iš Maskvos Sankt Peterburgo link, o už 150 km nuo Valdajų miesto abu orlaiviai nustojo pranešinėti apie savo buvimo vietą. Kitą dieną jie įjungė savo atsakiklius maždaug toje pačioje vietovėje, po to nuskrido į Maskvą.

Lėktuvas su numeriu RA-96022 pradėjo išjunginėti atsakiklį dar anksčiau. 2023 m. birželio 10 d. skrydis iš Sočio atsekamas tik iš dalies – skrydžio metu pilotai kelis kartus išjungė atsakiklį, todėl išvykimo ir atvykimo oro uostai neužfiksuoti.

Po dviejų su puse mėnesio – 2023 m. rugsėjį – atsakikliai pradėti išjunginėti nuolat. Rugsėjo 11 d. tas pats RA-96021 išskrido iš Maskvos į rytus, o „Flightradar24“ nurodė Žemutinio Naugardo oro uostą kaip kelionės tikslą, tačiau iš tikrųjų atrodo, kad lėktuvas skrido į Tolimuosius Rytus. Gali būti, kad juo V.Putinas keliavo į Rytų ekonomikos forumą: kiti lėktuvai, kuriais keliauja prezidentas, forumo metu šia kryptimi neskrido. Rugsėjo 13 d. RA-96021 išskrido atgal į Maskvą – išvykimo vieta taip pat nenurodyta „Flightradar24“ tarnyboje.

Pirmą kartą lėktuvą lydėjo karinis orlaivis

2024 m. birželį Rusijos vadovas skrido į Jakutską, Pchenjaną ir Hanojų lėktuvu, kurio numeris RA-96024. Skrydžių į Jakutską ir Pchenjaną metu pilotai išjungė atsakiklius.

Šis skrydis įsimintinas ir dėl kitos priežasties – tai buvo bene pirmas kartas nuo karo pradžios, kai pagrindinį Rusijos lėktuvą, skrendantį į Rusijos regioną, lydėjo karinis orlaivis. Grįžtant iš Vietnamo į Rusiją lėktuvas buvo atsekamas tik danguje virš Kinijos ir kirtus Mongolijos oro sieną su Rusija. „Flightradar24“ taip pat nežino atvykimo oro uosto.

Paaiškėjo, kodėl V.Putinas nebeskrenda į Sočį

Nuo šių metų kovo mėnesio V.Putinas nebevyksta į Sočį, sužinojo leidinys „Projekt“. Šaltinis, pažįstantis Rusijos prezidentą, tai paaiškino valstybės vadovo baime dėl savo gyvybės po dronų atakų prieš objektus mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas