Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
03 24

Atviras pasakojimas iš fronto. Žiauri karo realybė: nužudysi mediką – daugiau karių liks bejėgiai

Per karą Ukrainoje žūsta daug karių, nes laiku nesulaukia pagalbos. Dabartinis karo pobūdis iš esmės neleidžia fronto linijoje sunkiai sužeistam kariui laiku sulaukti pagalbos. Estijos leidinys „Postimees“ išsamiai pasakoja, su kokiais iššūkiais fronte Ukrainoje susiduria medikai ir kariai. Kalbintas medikas atskleidė, kaip sunku gelbėti sužeistų karių gyvybes.
Ukrainos karys
Ukrainos karys / Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas/ „Telegram“

Sunkiai sužeistas karys dažnai gali tik pasvajoti apie pagalbą per vadinamąją „auksinę valandą“. Tai laikas, per kurį karys gali tikėtis sulaukti medicininės pagalbos – neretai ši valanda gali būti lemiama kario gyvybei.

„Net dvi valandos yra didelė retenybė. „Daugelis [sužeistųjų] miršta net nepasiekę mūsų“, – atvirai sako Ukrainos evakuacijos grupių vadovas Volodymyras.

48 metų patyręs chirurgas jau beveik metus dirba savanoriu mediku viename iš Ukrainos 117-osios mechanizuotosios pėstininkų brigados batalionų.

Visą praėjusių metų vasarą jis evakavo karius, kurie buvo sužeisti per invaziją į Ukrainą. Pastaraisiais mėnesiais jis evakuoja sužeistus Ukrainos karius iš Robotynės gynybiniuose mūšiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas