Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 01

„Atvykome ne labdaros“: į Kremliaus pažadus Afrikos šalys atsakė kritika ir kitokiu prašymu

Praėjusią savaitę žiniasklaidą užplūdo nuotraukos ir vaizdo įrašai, kuriuose Nigerio gyventojai po sėkmingo karinio perversmo džiaugsmingai mojavo ne tik savo šalies, bet ir Rusijos vėliavomis bei gatvėse šlovino savo vyriausybę. Atsižvelgiant į tai, kad Rusija su Nigeriu palaiko ribotus santykius, šios scenos skatino žmones manyti, kad Afrikos šalys gana palankiai vertina V.Putino režimą.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / Imago / Scanpix nuotr.

Praėjus dienai po Nigerio perversmo, praėjusios savaitės antroje pusėje, Sankt Peterburge vyko Rusijos ir Afrikos aukščiausiojo lygio susitikimas, kuris parodė Rusijos ambicijų užkariauti Afrikos politikų širdis ir protus problemas.

Palyginti su 2019 m. Sočyje vykusiu pirmuoju Rusijos ir Afrikos aukščiausiojo lygio susitikimu, kuriame dalyvavo 43 valstybių vadovai, Sankt Peterburge buvo pastebimas didelis nuosmukis – į aukščiausiojo lygio susitikimą atvyko tik 17 Afrikos valstybių vadovų.

Viena vertus, tai neabejotinai lėmė ir Vakarų šalių spaudimas, nes glaudesnius santykius su Vakarų šalimis palaikančios šalys nenori pakenkti šiai partnerystei ir rizikuoja pasirodyti kaip šalies agresorės rėmėjos.

Vis dėlto, nors aukščiausiojo lygio susitikimo tikslas aiškiai buvo sustiprinti gerus santykius su Afrikos šalimis ir tai parodyti pasauliui, bet vietoj to Vladimirui Putinui teko išklausyti kritikos ir sušvelninti ją įvairiais pažadais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas