Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Austrijos ministrė teisinasi dėl šokio su V.Putinu: šventėje aptarė svarbius reikalus

Po žiniasklaidoje pasirodžiusių vaizdų, kur Austrijos užsienio reikalų ministrė savo vestuvėse šoka su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, ši ginasi, kad į vestuves V.Putiną ji pakvietė tik iš mandagumo per jo vizitą Austrijoje ir esą nesitikėjusi, kad šis sutiks.
Karin Kneissl ir Vladimiras Putinas
Karin Kneissl ir Vladimiras Putinas / „Sputink“ nuotr.

Po žiniasklaidoje žaibiškai paplitusių vaizdų iš Austrijos užsienio reikalų ministrės Karin Kneissl vestuvių ir jos šokio su Rusijos prezidentu V.Putinu pasipylė kritikos ir abejonių dėl jos nešališkumo ir klausimų žvalgybai. Pati ministrė vienam Austrijos leidiniui neigė, kad esą V.Putinas pasinaudojo ja, norėdamas įnešti sumaišties į Europos vienybę, ir sakė, kad privačioje šventėje ji turėjusi progą aptarti svarbius dalykus, tokius kaip situacija Sirijoje. Tiesa, kitų aptartų dalykų ji nedetalizavo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Karin Kneissl ir Vladimiras Putinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Karin Kneissl ir Vladimiras Putinas

K.Kneissl į pareigas paskirta pernai, į valdžią atėjus jaunajam Austrijos kancleriui Sebastianui Kurzui, kai buvo sudaryta koalicija su kraštutinės dešinės „Laisvės partija“. Ši partija su V.Putino „Vieningąja Rusija“ yra sudariusi bendradarbiavimo paktą dar 2016 m.

Pati K.Kneissl sako, kad V.Putiną ji pakvietė per jo vizitą Austrijoje birželį, kai tądien teikė kvietimus kancleriui ir kitiems kolegoms. Ji aiškino, kad tai esą buvusi spontaniška situacija ir jai pačiai didelė staigmena. K.Kneissl esą nesitikėjo, kad V.Putinas kvietimą priims.

Opozicija dar praėjusią savaitę sukvietė nacionalinio saugumo tarybos susitikimą, kur išreiškė susirūpinimą, kad Austrija, kuri šiuo metu pirmininkauja Europos Sąjungos Tarybai, jos partneriai nebepasitikės ir nebesidalys informacija, nes baiminsis, kad ji gali būti nutekinta Maskvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas