Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Azerbaidžano prezidentas ilgėsis Adamkaus užsienio politikos

Kadenciją baigiantis prezidentas Valdas Adamkus atsisveikino su Azerbaidžano vadovu Ilhamu Alijevu.
Ilchamas Alijevas
Ilchamas Alijevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pastarasis sakė, kad Pietų Kaukazo regionas pasiges V.Adamkaus vizijos bei dėmesio.

Antradienį telefonu kalbėdamas su I.Alijevu, V.Adamkus teigė, kad Lietuvą ir Azerbaidžaną suartino bendra Vilniaus ir Baku veikla: Vilniaus konferencija ir valstybių vadovų susitikimai energetiniais klausimais Vilniuje, Krokuvoje, Kijeve ir Baku.

Lietuvos vadovas padėkojo Azerbaidžano prezidentui už itin artimą, nuoširdų ir labai prasmingą dvišalį bendradarbiavimą pastaruosius kelerius metus, pranešė prezidento spaudos tarnyba.
"Mums pavyko suartinti ne tik mūsų žmones, verslo kontaktus, bet ir mūsų regionus. Mes atvėrėme langus mūsų kultūriniams, ekonominiams ir verslo ryšiams", - pranešime cituojamas V.Adamkus.

Azerbaidžano vadovas savo ruožtu pabrėžė, kad Pietų Kaukazo regionas pasiges V.Adamkaus vizijos bei dėmesio ir išreiškė viltį, jog daugelyje sričių abi valstybės bendradarbiaus ir toliau.
Per pokalbį valstybių vadovai taip pat aptarė Europos Sąjungos ir Azerbaidžano energetinį dialogą, energetinių projektų plėtrą regione. Prezidentas I.Alijevas pabrėžė, kad Europa Azerbaidžanui lieka svarbus partneris.

Lietuvos prezidentas sakė tikįs, kad Europa toliau sieks plėtoti koordinuotą išorinę energetikos politiką, o tokie projektai kaip "Nabucco" bus įgyvendinti ir sujungs Europą su Pietų Kaukazo šalimis.

V.Adamkus pabrėžė, kad Lietuvos ir Azerbaidžano bendradarbiavimą sieja ir UNESCO veikla. Lietuvos vadovas priminė, kad mūsų šalis tikisi Azerbaidžano paramos bendrai Baltijos šalių kandidatei į UNESCO generalinio direktoriaus postą Inai Marčiulionytei.

V.Adamkaus kadencija prezidento poste baigiasi liepos 12 d.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai