Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Azerbaidžano prezidentas: vėliavos iškėlimas Kalnų Karabache yra istorinis įvykis

Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Aliyevas (Ilchamas Alijevas) sekmadienį pareiškė, kad Kalnų Karabache iškelta jo šalies vėliava yra istorinis įvykis ir kad kalnuoto regiono kontrolės perėmimas iš armėnų separatistų buvo svarbiausias jo 20 metų trunkančio valdymo tikslas.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.

„Tai didelė laimė ir istorinis įvykis“, – pasak naujienų agentūros „Azertac“, iškeldamas Azerbaidžano vėliavą pagrindiniame regiono mieste sakė I. Aliyevas.

Jis taip pat pareiškė, kad perėmęs Kalnų Karabacho kontrolę iš Armėnijos separatistų įgyvendino dešimtmečius trukusią Azerbaidžano žmonių svajonę.

„Pasiekėme tai, ko norėjome. Įgyvendinome svajonę, su kuria azerbaidžaniečiai gyveno ištisus dešimtmečius, – sakė prezidentas savo kalboje pagrindiniame Kalnų Karabacho mieste. – Mes susigrąžinome savo žemes.“

Armėnija šį miestą vadina Stepanakertu.

Rugsėjį Baku surengtas žaibiškas puolimas užbaigė tris dešimtmečius trukusį armėnų separatistų valdymą Kalnų Karabache.

Didžioji dalis iš 120 tūkst. teritorijoje gyvenusių etninių armėnų pabėgo į Armėniją.

I. Aliyevo biuras pranešė, kad prezidentas lankėsi keliose kitose Karabacho vietose ir miestuose, ir pasidalijo nuotraukomis, kuriose ilgametis lyderis, vilkintis kariniais drabužiais, priklaupęs bučiuoja Azerbaidžano vėliavą prieš ją iškeliant.

Po Sovietų Sąjungos subyrėjimo 1991 metais Armėnija, kurioje gyventojų daugumą sudaro krikščionys, ir musulmoniškas Azerbaidžanas dėl Kalnų Karabacho kariavo du kruvinus karus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas